Els Estats Units abaten per orde de Biden un "objecte" que sobrevolava Alaska

A diferència del globus xinés de la setmana passada, aquest era molt més menut i no tenia capacitat de maniobrar

Foto d'arxiu del president Joe Biden en una compareixença
Fotografia de Biden en una compareixença / Andrew Harrer (Efe)

El govern dels Estats Units ha disparat i abatut aquesta nit de divendres un “objecte” que estava sobrevolant l'estat d'Alaska seguint ordes del president dels Estats Units.

Segons ha informat en una roda de premsa John Kirby, un dels portaveus de la Casa Blanca, el Pentàgon havia detectat un "objecte a gran altitud" sobre l'estat d'Alaska i Biden va donar l'orde perquè un avió de combat associat al comandament nord dels Estats Units hi disparara i l'abatera.

L'objecte, en principi, sembla ser diferent del globus xinés que el país nord-americà va abatre el dissabte passat després que sobrevolara diverses zones del país, ha dit el portaveu. En concret, Kirby ha detallat que l'objecte derrocat era molt més menut: tenia la grandària d'un "vehicle menut", mentre que les proporcions del "globus espia" eren de "dos o tres autobusos". A més, el globus xinés tenia capacitat per a maniobrar, però l'objecte disparat aquest divendres no tenia aquesta habilitat i estava a mercé del vent.

A l'hora de donar l'orde d'abatre'l, un dels factors que preocupava Biden era l'altitud a la qual volava, de 40.000 peus d'altura (uns 12 quilòmetres), la qual cosa el situava a una altura en la qual podia interferir amb la trajectòria d'avions civils.

El descobriment dels "globus espia" ha desencadenat una nova crisi diplomàtica entre els Estats Units i la Xina i va motivar la suspensió d'un viatge que el secretari d'estat, Antony Blinken, tenia previst fer al país asiàtic.

També et pot interessar

stats