Esglai al Canal de Suez: un mercant encallat durant una hora desperta els fantasmes de l’Ever Given

El trànsit ha tornat a la normalitat i només s’han patit retards mínims gràcies a l’efectiva intervenció de vaixells remolcadors

Imatge d'arxiu d'un carguer al Canal de Suez
Imatge d'arxiu d'un mercant al canal de Suez / Mohamed Abd El Ghany (Reuters)
09 de gener 2023 - 13:02

A hores d’ara, el sector del començ internacional torna a respirar tranquil. L’avaria d’un gran mercant a aigües del Canal de Suez ha despertat a primera hora d’aquest dilluns, el fantasma de l'Ever Given, el vaixell responsable de congelar quasi 10.000 milions d’euros diaris de les exportacions marítimes mundials durant quasi una setmana. 

El M/V Glory, un vaixell de càrrega a granel amb bandera de les Illes Marshall que navegava cap a la Xina, ha patit una falla tècnica quan estava a 38 km del seu pas cap al sud pel canal de Suez, una de les vies fluvials més transitades del món i la ruta de navegació més curta entre Europa i Àsia.

Afortunadament, en poc menys d’una hora, vaixells remolcadors l’han reflotat i l’han traslladat a una àrea de reparació, tal com ha informat l'autoritat del canal de Suez (SCA) en un comunicat.

El trànsit marítim en el canal de Suez es desenvolupa normalment des de les 10:00 (11:00 hora local) i l'avaria només ha causat retards menors.

El 2021, un enorme vaixell portacontenidors, l'Ever Given de la companyia Evergreen, va quedar encallat amb forts vents en una secció sud del canal i va bloquejar per complet el trànsit al canal durant sis dies.

També et pot interessar

stats