L'Ever Given ix del canal de Suez després de tres mesos retingut

El vaixell, que va encallar el 23 de març i va provocar una crisi en el tràfic marítim durant sis dies, estava retingut per les autoritats egípcies

L'Ever Given navegant ja fora del canal de Suez
L'Ever Given navegant ja fora del canal de Suez / Reuters

El portacontenidors de bandera panamenya Ever Given ha pogut tornar a navegar aquest dimecres, després d'estar retingut des de finals de març al canal de Suez per les autoritats egípcies, després que l'empresa propietària aconseguira un acord econòmic pe provocar el bloqueig d'aquesta via marítima.

La gran embarcació de 400 metres d'eslora ha alçat les ancores al voltant de les 11:20 hora local (9:20 GMT) al gran llac situat a la part central del canal de Suez, on va estar parat amb tota la seua tripulació a bord per orde d'un tribunal egipci.

Aquest pas s'ha aconseguit després d'intenses negociacions entre l'autoritat del canal de Suez i l'empresa propietària del vaixell, que van arribar a un acord de principis perquè l'embarcació reprenguera la navegació, a pesar que la disputa financera encara continua en marxa entre les parts.

Així mateix, el juí per a continuar estudiant un possible acord econòmic amb l'empresa japonesa propietària del portacontenidors, Shoei Kisen, s'ha posposat en diverses ocasions per falta de consens.

Al principi, l'autoritat del canal de Suez, pel qual passa més del 10% del comerç marítim mundial, va exigir una compensació de 772 milions d'euros, que després es va reduir a 463 milions d'euros pels danys i perjuís ocasionats.

El portacontenidors de bandera panamenya, que integra la flota de la naviliera taiwanesa Evergreen, va ser desencallat el passat 29 de març amb una càrrega de més de 18.000 contenidors gestionada per la multinacional Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM), i havia provocat que centenars de vaixells hagueren d'esperar dies per a transitar entre el mar Roig i el Mediterrani, i viceversa.

També et pot interessar

stats