Diversos estats dels Estats Units es preparen per a reprendre l'activitat

Al país nord-americà ja són més de 900.000 els contagis i 50.000 morts.

Manifestació en contra de les mesures de confinament
Manifestació en contra de les mesures de confinament / Jeremy Lock (Reuters)

Més d'una desena d'estats dels Estats Units es preparen per a reactivar l'economia durant la pròxima setmana, a pesar que el nombre de contagis al país no para de créixer. Ja són més de 900.000 els contagis i 50.000 morts.

Els estats d'Iowa i Mississipí se sumen als estats que reactivaran les activitats la pròxima setmana, com ara: Florida, Minnesota, Carolina del Sud, Georgia, Tennessee, Alaska o Montana.

D'altra banda, el president, Donald Trump, podria cancel·lar les rodes de premsa sobre la Covid-19, després de la controvèrsia per les seues declaracions del passat dijous, quan va proposar que s'investigara la possibilitat de tractar la malaltia "injectant desinfectant" en el cos humà. Trump es va defensar afirmant que havia fet els comentaris "de forma sarcàstica".

A Rússia es registra el nombre més alt de nous contagis

A Rússia continua avançant la pandèmia. L'última jornada es van detectar 6.361 casos, el nombre més gran de nous pacients detectats en l'àmbit mundial en les últimes 24 hores. En total acumula 80.949 de contagiats i 747 morts.

Augmenta la pandèmia al Brasil, enmig de la crisi política

Al Brasil s'han confirmat 58.509 casos de contagi, una dada que mostra l'acceleració de la pandèmia al país. Tot això, enmig de la crisi per la renúncia del ministre de Justícia, Sergio Moro. La renúncia ha sigut dies després de la destitució del ministre de Salut Luiz Henrique Mandetta.

Cap persona hospitalitzada per Covid-19 a Wuhan

A la Xina són 801 els casos actius per coronavirus (82.827 en total des de l'inici del brot). Aquest dissabte s'han registrat 11 nous casos, 5 d'ells a la província de Heilongjiang. Aquesta regió és ara el nou focus del virus al país asiàtic.

A Wuhan, ciutat del primer focus de coronavirus del món, ha donat d'alta a tots els pacients hospitalitzats pel virus.

Cuba desenvolupa la seua versió de l'antiviral Kaletra per a tractar la Covid-19

Cuba ha obtingut resultats preliminars satisfactoris en el desenvolupament de la seua pròpia versió de l'antiviral Kaletra, un fàrmac creat per al tractament del VIH que s'està utilitzant per als pacients de coronavirus. Encara que de moment no s'ha provat científicament que cap fàrmac dels existents cure o evite el contagi de la Covid-19, Kaletra és un dels més utilitzats per a tractar la malaltia.

Cuba acumula 1.337 positius i 51 morts des del començament de l'epidèmia al país.

També et pot interessar

stats