Diverses explosions colpegen Kabul un dia abans de la retirada dels EUA

Els Estats Units mantenen les operacions "sense interrupció" a l'aeroport de Kabul malgrat els atacs

Automòbils en flames des d'on s'han disparat coets cap a l'aeroport internacional de Kabul, l'Afganistan.
Automòbils en flames des d'on s'han llançat coets cap a l'aeroport internacional de Kabul, a l'Afganistan / Reuters

Aquesta matinada s'han registrat diverses explosions causades per coets a Kabul, a l'Agfanistan. Els coets han sigut llançats des de l'àrea de Khair Khana, a prop de l'aeroport de Kabul, segons testimonis presencials citats pel canal de notícies afganés Tolo.

Les imatges difoses en les xarxes socials i en les cadenes de televisió locals mostren alguns danys en habitatges i vehicles derivats de les explosions. De moment no hi ha informació oficial sobre les causes de l'explosió, la magnitud dels danys o si hi ha hagut víctimes.

L'exèrcit dels Estats Units manté les seues operacions en l'aeroport internacional Hamid Karzai de Kabul després de l'atac amb coets registrat aquesta matinada, segons ha informat la Casa Blanca. Falten 24 hores per al 31 d'agost, la data límit que ha posat el grup islamista als Estats Units perquè es repleguen les tropes militars de la zona.

L'assessor de Seguretat Nacional, Jake Sullivan, i el cap de l'Estat Major, Ron Klain, han informat el president Joe Biden sobre l'atac amb coets a l'aeroport i han dit que "les operacions continuen sense interrupció", segons ha informat en un comunicat la portaveu de la Casa Blanca, Jen Psaki.

Biden ha tornat a confirmar l'orde que els comandaments "redoblen els seus esforços per a donar prioritat a fer tot el necessari per a protegir les forces nord-americanes sobre el terreny", ha agregat Psaki.

Un dron dels EUA ataca un vehicle amb terroristes

Les explosions s'han produït després que la ciutat registrara diumenge dues explosions més que van deixar, almenys, sis morts. Una de les explosions va ser provocada per l'atac d'un dron nord-americà contra un vehicle en què anaven suposats membres del grup terrorista d'Estat Islàmic (EI).

El segon atac d'ahir es va produir quan un coet disparat des d'un lloc desconegut va impactar contra una casa en una zona residencial, també prop de l'aeroport de Kabul, que va deixar, almenys, sis morts, entre els quals xiquets.

A la zona es viu un moment de màxima tensió després que el govern nord-americà alertara d'"amenaces creïbles" contra l'aeròdrom, on es concentren les seues tropes, i on dijous passat hi va haver un atemptat amb almenys 170 morts.

També et pot interessar

stats