L'atac terrorista a l'aeroport de Kabul deixa més de 170 morts

Sánchez ha condemnat l'atemptat i assenyalat que des de l'executiu treballen per a evacuar al major nombre possible de persones

Kabul registra una tercera explosió després del doble atemptat que ha deixat desenes de morts

Almenys 170 persones, més de 150 afganesos i tretze militars, han mort aquest dijous en la cadena d'explosions que ha tingut lloc a l'aeroport internacional de Kabul, segons han informat diversos mitjans nord-americans, entre ells The New York Times, citant funcionaris de salut locals. La xifra de ferits s'eleva a més de 200.

Després d'un doble atemptat que ha deixat desenes de morts i ferits a l'aeroport, on les forces internacionals intenten evacuar milers de ciutadans afganesos i estrangers, es va produir una tercera explosió a la ciutat, que va ser escoltada per nombrosos ciutadans i periodistes locals.

Els Estats Units asseguren que hi ha dotze militars nord-americans morts, motiu pel qual es converteix ja en un dels incidents més mortífers per a les tropes en els vint anys al país. 

Segons un informe inicial dels Estats Units, l’explosió podria haver estat causada per un atac suïcida. Tot i això, adverteixen que aquesta hipòtesi podria canviar en les pròximes hores.  

La branca afganesa del grup terrorista Estat Islàmic (EI) ha reivindicat el doble atemptat, segons un comunicat de l'agència d'informació dels radicals, Amaq, difós pels seus canals de propaganda en internet.

Els militars espanyols a l'Afganistan, fora de perill

Segons han informat fonts del Ministeri de Defensa, els militars espanyols desplegats a l'Afganistan es troben fora de perill. La deflagració no hauria afectat cap membre de les forces armades espanyoles desplegades al país, i tampoc hi ha constància que haja afectat els membres de la Policia Nacional que es troben allí.

A pesar dels atacs, el govern dels Estats Units ha assegurat que continuarà amb la missió d’evacuació a l'Afganistan, tal com ha informat el cap del Comandament Central dels Estats Units (Centcom), el general Kenneth McKenzie. 

Pedro Sánchez ha condemnat l'atac a Kabul 

El president del govern, Pedro Sánchez, ha condemnat aquest dijous l'atac en l'aeroport de Kabul. Ha assenyalat que des de l'executiu treballen per a "evacuar al major nombre possible de persones" de l'Afganistan.

"Espanya condemna rotundament l'atac patit hui en l'aeroport de Kabul", ha expressat Sánchez en un missatge publicat en la xarxa social Twitter, en el qual també ha mostrat la seua "més sentida solidaritat amb les víctimes".

El cap de l'executiu ha assegurat que "la comunitat internacional està amb el poble afganés, vetlant pels seus drets i dignitat". Sánchez s'ha pronunciat així després de l'atemptat que s'ha produït aquest dijous als voltants de l'aeroport de Kabul, en el qual dues explosions han causat la mort de més d'una desena de persones.

També et pot interessar

stats