Dimiteixen part de la cúpula de Boris Johnson per les festes a Downing Street

Quatre alts càrrecs del govern britànic han presentat la renúncia a les funcions, aquest dijous

Boris Johnson, aquest dimecres en la Cambra dels Comuns
Boris Johnson, a la Cambra dels Comuns / Reuters

Al llarg d’aquest dijous s’han succeït les dimissions en el si del govern del Regne Unit. Quatre alts càrrecs del cercle del primer ministre britànic, Boris Johnson, han renunciat a les funcions. 

Deixaran el lloc el cap de Personal, Donen Rosenfield; el secretari privat de Johnson, el funcionari Martin Reynolds; el director de Comunicació del govern, Jack Doyle; i l'assessora Munira Mirza.  

Segons informacions difoses en les últimes setmanes, Rosenfield i Reynolds estaven implicats en les festes organitzades a Downing Street en contra de les restriccions per la pandèmia, dotze de les quals ara investiga Scotland Yard. Reynolds suposadament va convidar un centenar de persones a una festa el 20 de maig de 2020, instant a portar alcohol per a "aprofitar el bon temps". Johnson ha admés que va assistir a l'acte, encara que diu que pensava que era "de treball". 

Pel que fa a l'eixida de Jack Doyle, el diari The Daily Mail ha apuntat que el director de Comunicació també va estar implicat en l'escàndol de les festes, que a més va explicar als col·legues que sempre va tindre la intenció de treballar "només dos anys" en el govern.

També et pot interessar

stats