Scotland Yard investigarà si el govern britànic es va saltar les normes amb les seues festes

Fonts policials asseguren que treballaran "sense por ni tractes de favor" i de manera "imparcial i independent"

Boris Johnson en una coferència a Londres
Boris Johnson, en una coferència a Londres / Adrian Dennis (Reuters)

La Policia investigarà si el govern britànic va infringir la normativa anticovid-19 organitzant celebracions socials en plena pandèmia, mentre sorgeixen noves proves que dificulten encara més el futur polític del primer ministre, Boris Johnson.

La comissària en cap de la Policia Metropolitana de Londres (Met), Cressida Dick, ha revelat que el cos indagarà sobre els qüestionats actes a la seu de l'executiu a Downing Street i a Whitehall –oficines governamentals– en moments en què s'exigia la ciutadania acatar dures restriccions.

"Puc confirmar que la Met investigarà ara diversos actes que han ocorregut a Downing Street en els últims dos anys en relació amb una potencial violació de la normativa anticovid-19", ha dit la comissària en una compareixença davant d'un comité municipal de Londres.

L'anunci arriba en un moment molt delicat per a Johnson, amb la credibilitat com a líder sota mínims i cada vegada més acorralat des de diversos sectors davant de les contínues evidències que l’assenyalen com a culpable d'haver-se saltat les seues pròpies normes.

La policia promet imparcialitat

En la intervenció, Dick ha remarcat que no es faran valoracions durant el transcurs de la investigació, sinó que informaran quan hi haja "punts significatius", al mateix temps que ha assegurat que treballaran "sense por ni tractes de favor", de manera "imparcial i independent".

L'anunci arriba a l'endemà que la cadena de televisió ITV n'ha fet un altre sobre les citades celebracions a Downing Street, una festa "sorpresa" per l'aniversari de Johnson, el 19 de juny de 2020, a la qual van acudir unes 30 persones. Actualment ja hi ha una investigació interna en curs sobre les reunions socials, a càrrec de l'alta funcionària Sue Gray, que hi prosseguirà a pesar de l'anunci de la Met.

Un portaveu oficial del govern ha insistit que el primer ministre britànic no considera que haja fallat cap normativa i ha sostingut que el govern col·laborarà "totalment" amb els agents.

En una breu al·lusió dins d'una declaració als Comuns sobre la situació a Ucraïna, Johnson ha donat la benvinguda a la decisió de la Met per considerar que "ajudarà a donar a la ciutadania la claredat que necessita i permetrà traçar una línia en aquest cas".

També et pot interessar

stats