La pressió augmenta contra Boris Johnson per les festes durant la pandèmia

Diversos parlamentaris estan reunint 54 cartes de rebuig contra el primer ministre britànic per a poder decidir sobre el seu futur

Boris Johnson, aquest dimecres en la Cambra dels Comuns
Boris Johnson, a la Cambra dels Comuns / Reuters

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha evitat respondre aquest dimecres a les preguntes dels diputats durant la sessió en la Cambra dels Comuns, sobre les controvertides reunions socials que van tindre lloc en la seua residència oficial durant la pandèmia, quan el Regne Unit mantenia restriccions de moviment per a contindre la covid.

La sessió ha sigut tensa i ha patit diverses interrupcions pels reiterats crits dels diputats, tant del seu partit com de l’oposició, que demanaven la seua dimissió, entre ells, l’exministre del Brexit i ferm aliat del primer ministre, David Davis.

Fins i tot un diputat conservador, Christian Wakeford, ha anunciat que es canvia al laborisme. Precisament Wakeford va ajudar a guanyar en 2019 circumscripcions del nord d'Anglaterra que tradicionalment havien estat en mans del laborisme.

Davant d'aquestes fortes pressions, Johnson ha aprofitat per a anunciar la supressió de mesures restrictives contra la propagació d’òmicron. A més, ha demanat esperar a conéixer les conclusions de la investigació, que estudia si el primer ministre sabia que es tractaven d'esdeveniments socials i no de cites de treball.

No es descarta que l'enuig en les files conservadores es traduïsca en un procés intern per a destituir a Johnson com a líder. Segons els mitjans, el denominat Comité 1922, que agrupa els parlamentaris conservadors sense cartera, ha rebut cartes de queixa de diversos diputats. Amb 54 missives, es podria posar en marxa un procés per a decidir el futur de Johnson. Les 54 cartes representen el 15% dels diputats conservadors.

També et pot interessar

stats