Boris Johnson busca a la desesperada com salvar-se del 'partygate'

El diari 'The Sunday Times' assegura que el premier britànic farà una purga en Downing Street i prohibirà el consum d’alcohol

El primer ministre Boris Johnson en una imatge recent
El primer ministre Boris Johnson en una imatge recent / Andy Rain (Efe)

Assetjat per l’oposició laborista, acorralat pels col·legues del Partit Conservador i afonat en les enquestes, el futur polític de Boris Johnson és incert. Per a frenar el descrèdit estaria preparant un paquet de mesures populistes, que veuran la llum la setmana que ve. Ho avança el dominical The Sunday Times, que parla d’una purga entre els seus col·laboradors més directes i de la prohibició del consum d’alcohol en la residència oficial.

Dimecres 12 de gener, Boris Johnson va demanar disculpes en la sessió de control parlamentari. Lamentava haver celebrat diverses festes en Downing Street mentre el país estava confinat i les reunions socials limitades a dues persones.

El gest va servir de poc, sobretot perquè l’escàndol de les festes no ha parat de créixer. Divendres es va saber que mentre la reina soterrava el seu marit en la soledat més absoluta, l’entorn del primer ministre estava de festa desenfrenada en Downing Street. I dissabte, la sorpresa la donava el Daily Mirror en assegurar que el vi dels divendres s’havia instituït com una cita setmanal per a desestressar-se de la gestió de la pandèmia. 

La popularitat de Johnson, per terra

El partygate ha provocat un desgast enorme en el Partit Conservador, que les enquestes situen a 10 punts del laborista, una diferència que no es donava des de fa una dècada. El 64 per cent dels britànics desaprova la política del premier i el principal problema el té en casa. Els tories es plantegen activar el mecanisme de destitució, que necessita la firma de 54 diputats no membres del govern i ja n’hi hauria 35 que han donat el pas. El líder del Partit Laborista, Keir Starmer ha demanat la renúncia de Johnson perquè no té autoritat moral per a dirigir el país. 

També et pot interessar

stats