Boris Johnson es disculpa per assistir a una festa en Downing Street en ple confinament

El primer ministre britànic ha rendit comptes amb els comuns per primera vegada, enmig de creixents crítiques perquè considere el manteniment del seu càrrec

Boris Johnson, aquest dimecres en la Cambra dels Comuns
Boris Johnson, aquest dimecres en la Cambra dels Comuns / Reuters

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va oferir aquest dimecres les seues "disculpes" davant el Parlament britànic per haver acudit al que va pensar que era un "esdeveniment de treball" als jardins de Downing Street el 20 de maig de 2020, en ple confinament.

"Em vull disculpar. Sé que milions de ciutadans d'aquest país han fet sacrificis extraordinaris durant els últims díhuit mesos. Sé l'angoixa per la qual han passat, sense poder plorar als seus familiars, sense poder viure la seua vida com volien o fer les coses que els agraden", ha afirmat.

Johnson ha reiterat que "hauria d'haver fet les coses de manera diferent". Segons fonts citades pels diaris sensacionalistes Sunday Mirror i el Daily Mail, en alguns despatxos de Downing Street es van reunir fins a 24 persones entorn d'ordinadors al mateix temps que bevien cervesa i vi.

Enmig de creixents crítiques i crides perquè considere el manteniment del seu càrrec, Johnson ha rendit per primera vegada comptes en la sessió de control amb els comuns per una festa convocada en un moment en el qual tot el país s'atenia a dures normes imposades pel seu executiu que restringien el contacte social.

La portaveu del govern britànic, Allegra Stratton, va dimitir el desembre passat després de fer-se públic el vídeo en què bromeja sobre la festa que van tindre alts càrrecs de l'equip de Boris Johnson al començament de Nadal passat sense respectar les restriccions.

També et pot interessar

stats