Filtren una nova festa de Boris Johnson botant-se les restriccions el Nadal passat

En la imatge, publicada pels diaris sensacionalistes 'Sunday Mirror' i el 'Daily Mail', es veu Johnson participant en un Trivial nadalenc

Boris Johnson en una coferència a Londres
Boris Johnson en una coferència a Londres / Adrian Dennis (Reuters)

La difusió d'una foto que mostra al primer ministre britànic, Boris Johnson, participant ara fa un any en un concurs amb els seus empleats ha afegit dubtes sobre el seguiment de les regles anticovid en la seua residència de Downing Street.

En la imatge, publicada pels diaris sensacionalistes Sunday Mirror i el Daily Mail, es veu a Johnson flanquejat per dos assessors, mentre llança preguntes als participants en un Trivial nadalenc, clàssica activitat lúdica al Regne Unit en la qual els participants tracten de respondre diferents preguntes de cultura general.

Segons fonts citades pel periòdic, en alguns despatxos de Downing Street es van reunir fins a 24 persones entorn d'ordinadors al mateix temps que bevien cervesa i vi.

En el moment en què es va celebrar el joc, el 15 de desembre de 2020, les regles anticovid impedien qualsevol reunió física de més de dues llars, sempre que no fora necessari per motius de treball.

Encara que el concurs era virtual, el diari britànic explica que molts empleats van acudir a les oficines per a participar-hi, la qual cosa, al seu judici, podria haver suposat una violació de les normes i confirma que Johnson estava al corrent de la celebració de festes en la seua residència.

La foto es divulga la mateixa setmana en què un vídeo filtrat de l'equip de premsa del primer ministre els mostrava fent broma -al voltant de les mateixes dates de l'any passat- sobre una suposada festa celebrada a Downing Street, que el govern nega.

Johnson viu les hores més baixes de la seua popularitat per la successió d'escàndols i s'enfronta la setmana que ve a diverses proves per al seu lideratge.

Dimarts, les noves restriccions contra la variant òmicron de la covid seran sotmeses a votació en la Cambra dels Comuns. Encara que està previst que el Parlament done el vistiplau, gràcies al suport de l'oposició laborista, desenes de diputats conservadors han anunciat que votaran en contra, podria ser la major rebel·lió interna contra Johnson fins al moment.

A més, una elecció parcial en la circumscripció de North Shopshire (nord-oest d'Anglaterra), feu conservador, haurà de decidir un escó que va quedar buit per un escàndol de corrupció i el partit governant corre el risc de perdre'l.

Una de les veus tories més crítiques amb el cap de govern, el diputat Steve Baker, ha dit en la BBC que Johnson "no pot seguir així", i que la ciutadania ha de saber que les regles també regeixen per als qui les elaboren. 

"No podem seguir amb un govern que no respecta les normes", ha dit l'influent diputat, qui ha evitat demanar el seu relleu, ja que no veu qui podria assumir el lideratge del país ara mateix.

"Cal acabar amb això, tenim massa episodis de pantomima que se succeeixen", ha assenyalat, abans d'anunciar que votarà en contra de la majoria de mesures que se sotmeten a votació aquesta setmana.

També et pot interessar