Boris Johnson va celebrar la seua festa d'aniversari quan les reunions socials estaven prohibides

Segons revela la cadena ITV, vora 30 persones van assistir a la festa d’aniversari que va tindre lloc al juny de 2020 

Imatge d'arxiu del primer ministre Boris Johnson
Imatge d'arxiu del primer ministre britànic, Boris Johnson / Reuters

Nova polèmica al si de Downing Street. El primer ministre britànic, Boris Johnson, va celebrar el seu aniversari el 19 de juny de 2020 amb una festa a la seua vivenda oficial, a la qual van assistir unes 30 persones, segons ha revelat aquest dilluns la cadena de televisió ITV. En aquell moment de la pandèmia, les reunions socials en interiors estaven prohibides. 

L'esposa del cap de govern, Carrie Johnson, va contribuir a organitzar una celebració "sorpresa" que van fer a la Sala del Gabinet, on es reuneixen periòdicament el cap de l'executiu i els ministres, segons avança la cadena britànica.

La nova revelació incrementa la pressió sobre Johnson, que està en la corda fluixa des de fa dies per una altra sèrie d'actes socials que es van celebrar en Downing Street i altres departaments del govern durant la pandèmia.

Un portaveu del despatx oficial de Johnson ha declarat a la premsa que "un grup d'empleats que estaven treballant en el número 10 (de Downing Street) aquell dia es van ajuntar breument a la Sala del Gabinet després d'una reunió per a felicitar l’aniversari al primer ministre". El mandatari conservador "va estar allí menys de deu minuts", segons ha assegurat el portaveu.

La cadena ITV sosté, no obstant això, que la dissenyadora d'interiors Luly Lytle, que participava en la decoració de l'apartament del matrimoni Johnson però treballava per al govern, també estava present en la cita. El canal ha indicat que els assistents van comprar menjar per a picar del supermercat i després van estar junts durant uns 20 o 30 minuts.

Assegura així mateix que aquella mateixa nit el primer ministre va rebre la visita d’"amics de la família" al seu apartament oficial, cosa que també incompliria les normes vigents per a frenar l'expansió del coronavirus.

Downing Street ha recalcat que la informació és "totalment falsa". "En línia amb la normativa d'aquell moment, el primer ministre va quedar amb un grup reduït de familiars a l’aire lliure aquella nit", segons ha recalcat el portaveu oficial de Johnson.

També et pot interessar

stats