Primer dia sense morts per Covid al Regne Unit des de juliol de 2020

El govern de Boris Johnson segueix amb preocupació el creixement dels contagis per la variant índia i ha de decidir si alça totalment les restriccions el 21 de juny

Diverses persones gaudeixen del bon oratge en la platja anglesa de Brighton
Diverses persones gaudeixen del bon oratge en la platja anglesa de Brighton / Hannah McKay (Reuters)

El Regne Unit ha assolit aquest dimarts un dels registres més esperats de l'any sobre la pandèmia: zero morts al país en les últimes 24 hores amb diagnòstic positiu en Covid-19. És la primera vegada, segons el recompte independent que elabora la Universitat Johns Hopkins, que el Ministeri de Salut britànic dona una xifra d'aquestes característiques des del 30 de juliol de 2020, quan es va frenar la primera onada. Durant l'última setmana, el nombre de víctimes mortals s'havia mantingut en un sol dígit i aquest dimarts s'ha arribat al zero en el còmput global d'Anglaterra, Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord, la quantitat més baixa des de fa més de deu mesos.

Una dosi d'optimisme que el govern encapçalat per Boris Johnson vol gestionar amb cautela, ja que arriba en un moment en què la variant índia del coronavirus –ara anomenada Delta segons la nomenclatura aconsellada per l'OMS– està en plena escalada. En l'última jornada, les autoritats sanitàries han reportat 3.165 nous contagis, xifra molt superior a la registrada fa just set dies (2.493), que mantenen la corba epidèmica a l'alça.

La comunitat científica alerta ja sobre una possible tercera onada, que comença a cobrar forma a poques setmanes del 21 de juny, data en què l'executiu britànic té previst alçar totes les restriccions sanitàries que va decretar per culpa de l'explosió de contagis al mes de gener i culminar així la desescalada que va iniciar al mes de maig. Per això, les veus expertes que assessoren el govern britànic demanen al primer ministre, Boris Johnson, que retarde la data.

El Regne Unit és un dels països del món que té més avançada la immunització de la població contra la Covid-19. Més de 39 milions de persones (el 74,8%, tres de cada quatre britànics) han rebut ja la primera dosi de la vacuna, i més de 25 (el 48,5%, quasi la meitat) han completat ja la pauta i tenen protecció contra el virus.

També et pot interessar

stats