Arriben a la Comunitat Valenciana els primers turistes britànics sense necessitat de presentar una PCR negativa

El sector turístic confia en l'arribada dels britànics per a recuperar part del negoci perdut per la pandèmia

Arriben els primers turistes britànics sense requisit de PCR negativa
Arriben els primers turistes britànics sense requisit de PCR negativa / À Punt NTC

Aquest dilluns és el primer dia que els britànics poden viatjar a Espanya sense tindre una causa justificada i sense la necessitat de presentar una PCR negativa. Una data que era molt esperada pel sector turístic i tots els subsectors que en depenen, a l'espera de salvar la campanya d'estiu en termes econòmics. Els britànics són els estrangers que més visiten Espanya, i en aquest sentit són clau per a salvar la pròxima campanya d'estiu.

L'aeroport d'Alacant-Elx, el principal punt d'entrada per al turisme provinent del Regne Unit, ha viscut aquest dilluns un degoteig d'arribades des de destinacions com Londres i Manchester. Alguns han explicat en declaracions a À Punt NTC que han vingut per a instal·lar-se als seus apartaments de Torrevella, altres han mostrat la ''satisfacció i felicitat'' de poder tornar a terres valencianes.

Altres d'aquests turistes han explicat que tenen familiars residents a la Comunitat Valenciana a qui des de feia mesos no veien i, en conéixer la notícia del govern, van comprar un bitllet.

No només del Regne Unit

Però des de hui no sols poden entrar els turistes britànics. El govern espanyol permet entrar a viatgers d’un total de 10 països no comunitaris, és a dir, de fora de la Unió Europea, que són considerats ‘’segurs’’ pel govern espanyol, i que, a més del Regne Unit són la Xina, el Japó, Austràlia, Nova Zelanda, Singapur, Israel, Corea del Sud, Tailàndia i Ruanda.

Arribada de vols britànics aquest dilluns
Arribada de vols britànics aquest dilluns / À Punt NTC

Un 60% dels viatgers estrangers que arriben a la Comunitat Valenciana

En 2019, l'últim any de normalitat, dels 83,7 milions de turistes que van arribar a Espanya, més de 18 milions eren britànics, que van viatjar sobretot a la Comunitat Valenciana i també a les Balears, les Canàries i la Costa del Sol, a Andalusia. Per al sector hoteler el mercat britànic és estratègic. Segons xifres de la patronal hotelera Hosbec, suposa un 60% dels viatgers estrangers que arriben a la Comunitat Valenciana.

"Pot ser l'inici d'un bon final"

El director general de la cadena Port Hotels de Benidorm, Rafael Blanquer, ha assenyalat que, malgrat l'augment de reserves, el consideren ''quasi una anècdota pel poc volum, però comença a apuntar el client britànic i el prenem amb optimisme perquè això pot ser l'inici d'un bon final''.

Segons Blanquer, el sector espera que els mesos de juny i juliol s'animen bastant perquè quan arribe l'època del setembre, ''que és quan creem que ja estarà tot alliberat, puguem fer una temporada d'hivern decent", ha subratllat.

Hotels com aquest, situat a escassos metres de la platja de Llevant i que té 288 habitacions, en els anys anteriors a la pandèmia podien registrar un 70% de la seua ocupació només de turistes procedents del Regne Unit. En aquest 2021 només han aconseguit un 1% d'ocupació anglesa. Una treballadora d'un aquests locals diu que "a Benidorm li fa falta el turisme britànic". 

Actualment el seu major volum de reserves prové del turisme nacional i el francés, però és el britànic el que garanteix un volum important de reserves.

Benidorm espera els turistes britànics
Benidorm espera els turistes britànics

També et pot interessar

stats