Descobreixen a Pompeia tres cossos i dos frescos amb escenes mitològiques

Són les últimes troballes de les noves excavacions que s'estan realitzant en el Regi IX, un dels nou barris en què es divideix el jaciment, d'uns 3.200 metres quadrats

Imatge d'un dels cossos trobats a Pompeia
Imatge d'un dels cossos trobats a Pompeia / Área Arqueológica de Pompeya

Els esquelets de tres habitants de Pompeia, inclòs el d'un xiquet menut, així com dos frescos d’escenes mitològiques, els han descobert durant les darreres excavacions a l’àrea arqueològica de la ciutat. Es tracta de restes òssies de dos individus adults, probablement dues dones, i d'un xiquet d'entre tres i quatre anys, que es varen refugiar de l’erupció en el recinte d’un forn al costat de l'habitatge. Els frescos localitzats en les dues parets al costat d’un atri representen escenes amb Apol·lo, Dafne, Posidó i Amimone.

Van trobar els cossos en una habitació excavada, on soles quedaven 40 centímetres d'estratigrafia intacta, en contacte directe amb el terra, i mostraven “una sèrie de traumatismes peri mortem a causa de l’afonament de la planta superior”. Els fragments estaven mesclats amb lapil·li blanc, característic de les primeres fases de l’erupció, han explicat els responsables de l’àrea arqueològica en un comunicat. Al costat d’ells es van trobar “proves d’importants processos d’assentament post mortem”.

A més, "en l'atri de l'habitatge amb un forn contigu han ressorgit dues cubiculum amb frescos que representen escenes del mite: Posidó i Amimone en el primer, Apol·lo i Dafne en el segon" i en una de les sales "es conserven restes de mobles carbonitzats d'un incendi que es va produir durant la catàstrofe".

Són les últimes troballes de les noves excavacions que es duen a terme en el Regi IX, un dels nou barris en què es divideix el jaciment, d'uns 3.200 metres quadrats i adjacent a la zona. En aquesta àrea s'han descobert sorpreses com la casa d’Orió o el thermopolium, el lloc on se servia menjar i beguda als habitants.

"És molt trist, també perquè és molt probable que no moriren pels efectes de l'erupció, sinó pels terratrémols que la van anunciar", ha declarat el ministre italià de Cultura, Gennaro Sangiuliano, que ha visitat el jaciment per a conéixer les últimes troballes de les excavacions que s'estan duent a terme.

Fa només una setmana es van descobrir en la mateixa excavació els esquelets de dos habitants que van morir a causa de l'enorme terratrémol que va acompanyar l'erupció, cosa que va aportar més detalls del que van ser els últims moments de Pompeia. Els habitants de l’urbs no sols van morir pels lapil·lis o xicotets fragments de lava, la cendra i els gasos calents que desprenia el Vesuvi, sinó també per les solsides causades per un gran sisme.

També et pot interessar

stats