Descobreixen ous de dinosaure de 80 milions d'anys a la Xina

Els ous són "quasi redons i estan ben conservats", daten del període Cretaci i de moment no s'ha determinat l'espècie de dinosaure a la qual pertanyen

Ous de dinosaure fossilitzats de 80 milions d'anys trobats a la província de Jiangxi, en l'est de la Xina
Ous de dinosaure fossilitzats de 80 milions d'anys trobats a la província de Jiangxi, a la Xina / Xinhua News

Un equip d'investigadors ha trobat a la província xinesa de Jiangxi nius fossilitzats amb ous de dinosaure que daten del període Cretaci tardà, fa huitanta milions d'anys. De moment no s'ha determinat l'espècie de dinosaure a la qual pertanyen els ous.

Els ous són "quasi redons i estan ben conservats", publica el diari Global Times, que destaca la gran importància de la troballa per a la investigació d'aquest període prehistòric.

En la roca on van quedar fossilitzades aquestes restes s'han identificat també les marques de set ous més que haurien reposat en els nius, però van caure d'ells en algun moment, segons han indicat els experts responsables de la investigació.

Després d'analitzar els ous, els científics han determinat que es tracta de fòssils del tipus Stalicoolithidae Coralloidoolithus, dels quals també s'han trobat exemplars a les províncies xineses de Zhejiang (est) i Henan (centre).

La Xina és el país amb les troballes d'ous de dinosaure fossilitzats més importants del món.

També et pot interessar

stats