Subhasten a Nova York un dinosaure de fa 77 milions d'anys

Es tracta de l'esquelet d'un gorgosaure de vora tres metres d'alt i sis de llarg pel qual Sotheby's espera recaptar fins a huit milions d'euros

Esquelet del gorgosaure que subhastarà Sotheby's
Esquelet del gorgosaure que subhastarà Sotheby's / Sotheby's (Efe)

La famosa casa de subhastes Sotheby's, a Nova York, trau a licitació aquest mes l'esquelet complet d'un gorgosaure, un dinosaure d'uns tres metres d'alt i més de sis de llarg que va viure fa 77 milions d'anys. En la transacció, la firma espera recaptar entre cinc i huit milions de dòlars per la peça.

L'ossamenta d'aquest carnívor de la família dels tiranosàurids que va trepitjar la Terra durant el Cretàcic superior va aparéixer el 2018 a l'estat de Montana, al nord-oest dels Estats Units. És l'únic exemplar de la seua espècie disponible per a col·leccionistes privats, perquè la resta estan en diferents museus i institucions.

Sotheby's, en un comunicat difós aquest dimarts, assegura que es tracta d'un dels esquelets de dinosaure més valuosos que ix al mercat i serà la peça central de la subhasta d'història natural que la companyia celebra el pròxim 28 de juliol.

El gorgosaure va ser un parent pròxim del més conegut tiranosaure rex i, encara que de menor grandària, compartia amb aquest moltes característiques comunes. Per exemple, aquell cap de gran grandària, dents corbes i xicotetes extremitats davanteres. Un mascle adult pesava habitualment fins a dues tones i alguns paleontòlegs especulen que el gorgosaure era encara més ferí i tenia una mandíbula més forta que el tiranosaure, segons apunta Sotheby's.

L'espècimen a la venda era, en el moment de la mort, un adult de grans dimensions. El crani està especialment ben conservat, segons la casa de subhastes, que destaca la condició "immaculada" de l'esquelet gràcies a les característiques de l'ecosistema en què es va excavar el fòssil.

Abans de la subhasta, l'ossamenta passarà un temps exposada perquè el públic puga contemplar-la. Concretament, des del 21 de juliol en la galeria novaiorquesa de Sotheby's.

Aquest local de subhastes té un ampli historial de venda de fòssils de dinosaures i el 1997 va ser el primer a oferir-ne un esquelet complet. Es tractava del famós tiranousaure conegut com a "Sue", que es va vendre per 8,36 milions de dòlars i que pot visitar-se en el museu Field de Chicago.

També et pot interessar

stats