Troben a la Xina dos fòssils amb l'embrió de dinosaure amb bec d'ànec més complet mai vist

Els fòssils, que daten de fa 66 a 72 milions d'anys i la troballa pot ajudar a comprendre el desenvolupament dels saures

Fòssil d'embrió de dinosaure amb bec d'ànec
Fòssil d'embrió de dinosaure amb bec d'ànec / Yingliang Stone Natural History Museum

Dos fòssils que contenen l'embrió de dinosaure amb bec d'ànec més complet mai registrat científicament han sigut descoberts en la conca de Ganzhou, en l'est de la Xina.

Els fòssils, que daten de fa 66 a 72 milions d'anys, ara es conserven en el Museu d'Història Natural de Pedra Yingliang a la província de Fujian, sud-est de la Xina. El museu ha anomenat als espècimens Ying Baby, segons informa el Diari del Poble.

L'ou dels exemplars és un el·lipsoide amb un diàmetre d'uns nou centímetres i un volum total d'uns 660 mil·lilitres. L'embrió ocupa al voltant del quaranta per cent de l'ou, segons la investigació, que es va publicar en la revista BMC Ecology and Evolution.

La forma única del crani, les vèrtebres i els ossos de les extremitats de l'embrió han ajudat els científics a determinar que l'espècimen pertanyia a un dinosaure amb bec d'ànec, o hadrosaure, una classe de grans dinosaures herbívors que van viure al final de l'era dels dinosaures i que es caracteritzava pel bec pla semblants al dels ànecs.

Encara que aquesta no és la primera vegada que es troba un tipus d'embrió d'aquest tipus, el Ying Baby és, de bon tros, el millor conservat mai descobert.

La xicoteta grandària tant de l'ou com de l'embrió implica que els dinosaures de bec d'ànec tenien ous xicotets i un desenvolupament corporal tardà com a característica primordial, que és una de les noves peces d'informació més importants que aquest descobriment ha aportat a la nostra comprensió sobre el desenvolupament d'espècies de dinosaures.

El desembre de 2021, un equip d'investigació format per científics de la Xina, el Regne Unit i el Canadà també va descobrir un fòssil d'embrió de dinosaure perfectament conservat, que es creu que és el millor espècimen d'embrió de dinosaure trobat fins hui i ara es troba allotjat en el Museu d'Història Natural de la Pedra de Yingliang.

També et pot interessar

stats