Desapareix un avió militar xilé amb 38 persones

Ja han transcorregut les set hores d'autonomia de vol que tenia per càrrega de combustible sense que s'hi haja pogut contactar per ràdio.

Desapareix un avió militar xilé amb 38 persones
Desapareix un avió militar xilé amb 38 persones

La Força Aèria de Xile ha declarat "sinistrat" l'avió C130 Hercules que ha desaparegut aquest dilluns amb 38 persones a bord i que anava rumb a l'Antàrtida. Ja han transcorregut les més de set hores d'autonomia de vol que tenia per càrrega de combustible sense que s'hi haja pogut reprendre el contacte per ràdio.

L'aeronau va eixir a les 16.55 h de la base aèria Chabunco, a Punta Arenas, i es dirigia a la base antàrtica xilena Eduardo Frei Montalva, on havia d'aterrar a les 19.17 h. Hi traslladava personal per a la revisió de l'oleoducte flotant de proveïment de combustible d'aquesta base i per a realitzar un tractament anticorrosiu de les instal·lacions de la zona.

Les autoritats xilenes han declarar l'alerta per la pèrdua de les comunicacions i han activat mitjans aeris i marítims de la Força Aèria i de l'Armada per a la recerca de l'avió i el potencial rescat dels passatgers.

17 tripulants i 21 passatgers

A bord del C130 Hercules viatgen 38 persones, de les quals 17 són tripulants de l'aeronau i 21 passatgers. 15 són de la Força Aèria de Xile, tres són membres de l'exèrcit i tres més són civils.

També et pot interessar

stats