Decreten l'estat d'emergència a Djankoi, a Crimea, després de l'atac amb drons

Encara que Ucraïna no ha reconegut l'autoria de l'atac, destaquen que "continua el procés de desmilitarització de Rússia i es prepara a la península ucraïnesa de Crimea per a l'alliberament"

nndd
L'atac amb drons ha tingut lloc a Djankoi, al nord de la península ucraïnesa de Crimea, annexionada per Rússia el 2014 / Twitter: @bayraktar_1love

Les autoritats de Djankoi han decretat aquest dimarts l'estat d'emergència municipal després de l'atac d'anit amb drons, que ha deixat almenys una persona ferida en aquesta ciutat del nord de la península ucraïnesa de Crimea, annexionada per Rússia el 2014.

La mesura extraordinària l'ha anunciada el cap de l'administració de Djankoi, Ígor Ivin, en declaracions al canal de televisió Krym-24. "Totes les instal·lacions danyades estan sota control. S'han organitzat grups de treball per a avaluar els danys i pagar les compensacions legals als damnificats", ha dit.

Segons l'assessor de la prefectura d'Administració de Crimea Oleg Kriutxkov, citat per l'agència oficial TASS, "tots els drons es van abatre". Kriutxkov no ha precisat el nombre d'aparells que van participar en l'atac, però ha recalcat que "tenien com a objectiu instal·lacions civils".

"Un es va abatre sobre una escola de formació professional de Djankoi i va caure entre l'edifici de les aules i l'alberg. Els altres es van abatre sobre barris residencials", ha indicat. L'assessor ha subratllat que en cadascun dels aparells "hi havia explosius i metralla".

El cap del govern de Crimea, Serguei Aksiónov, ha assenyalat en una reunió del consell de ministres de la república que el treball de restauració va començar a la ciutat després de l'atac i ha explicat que agents del Servei Federal de Seguretat (FSB) rus i especialistes del Ministeri de Defensa treballen al lloc.

Per la seua banda, la intel·ligència militar ucraïnesa ha informat aquesta mitjanit que una "misteriosa explosió" va destruir a Djankoi diversos míssils de creuer russos Kalibr que eren transportats per ferrocarril.

Encara que Ucraïna no ha reconegut l'autoria de l'atac, el comunicat dels seus serveis d'intel·ligència militar ha destacat que després de l'explosió "continua el procés de desmilitarització de Rússia i es prepara la península ucraïnesa de Crimea per a l'alliberament". El cap de l'Oficina de la Presidència d'Ucraïna, Andrí Iermak, va tuitejar anit un missatge amb un coet.

Djankoi, de prop de 40.000 habitants, es troba al nord de Crimea, a vora 160 quilòmetres del territori de la regió de Kherson controlat per les tropes ucraïneses.

L'atac a la ciutat crimeana es va produir mentre el president de la Xina, Xi Jinping, es troba en una visita oficial a Rússia per a tractar amb el seu col·lega rus, Vladímir Putin, entre altres assumptes la situació del conflicte a Ucraïna.

També et pot interessar

stats