Més d'un centenar de víctimes en un accident aeri a l'Havana

S'investiguen les causes de l'accident del Boeing 737 que es dirigia a la ciutat d'Holguín.

Més d\'un centenar de víctimes en un accident aeri a l\'Havana

Un avió comercial s'ha estavellat poc després d'enlairar-se des de l'aeroport José Martí de l'Havana (Cuba) amb 110 persones a bord, de les quals només 3 haurien sobreviscut en estat crític, segons les últimes informacions oficials.

Es tracta d’un Boeing 737 de l’aerolínia mexicana Global Air operat per Cubana de Aviación que cobria la ruta nacional l'Havana-Holguín. La majoria de les víctimes són cubanes, encara que s’han confirmat dues persones mortes de nacionalitat argentina, més els sis tripulants que eren mexicans.

L’accident va tindre lloc a les 12.08 h de l’hora local del dissabte 19, quan l’aeronau es va precipitar en una zona de cultius del municipi de Santiago de las Vegas, a només un quilòmetre de l’aeroport de la capital cubana. El president de Cuba, Miguel Díaz-Canel, s’ha desplaçat al lloc del sinistre i ha anunciat que ja està en marxa una comissió d’investigació per a aclarir les causes.

La companyia Global Air ha comunicat que l’aeronau havia superat fa sis mesos la revisió tècnica realitzada cada any per la Direcció General d’Aeronàutica Civil de Mèxic. Segons testimonis presencials, l’avió no va aconseguir enlairar-se i va acabar enredant-se en una línia elèctrica forçant la caiguda definitiva.

Familiars de les víctimes es desplacen des d’Holguín, a 700 quilòmetres de la Havana, per participar en la identificació dels cossos. Aquest accident és un dels més greus de l’aeronàutica civil cubana, només superat per aquell en 1989 quan un avió amb destinació Milà va caure també a la Havana poc després d’enlairar-se, amb un balanç final de víctimes mortals de 115 passatgers i 40 persones que es trobaven en terra on l’aeronau va estavellar-se.

També et pot interessar

stats