El Congrés dels Estats Units aprova un projecte de llei que pot prohibir TikTok

En cas que reba el suport del Senat, la xinesa ByteDance, propietària de la xarxa, té 180 dies per a vendre l'aplicació als EUA

Imatge d'arxiu de la interfaç de TikTok
Imatge d'arxiu de la interfície de TikTok / Europa Press

La Cambra de Representants dels Estats Units ha aprovat aquest dimecres un projecte de llei que obligaria TikTok a desvincular-se de la seua empresa matriu a la Xina, o estarien prohibits als Estats Units. El projecte s’ha aprovat per 352 vots a favor i 65 en contra —dels quals 15 vots republicans i 50 demòcrates—. Ara haurà de rebre el vistiplau del Senat i ser ratificat pel president Joe Biden, que ha dit que signaria la llei.

En aquest sentit, el president de la Cambra de Representants, el republicà Mike Johnson, ha instat en un comunicat al Senat a aprovar el projecte perquè el president nord-americà puga signar-lo i convertir-lo en llei. Però el líder de la majoria del Senat, Chuck Schumer, no ha indicat si permetrà que la Cambra Alta procedisca amb un vot en el ple.

La proposta ja va ser ratificada per unanimitat dijous passat pel comité d'Energia i Comerç de la Cambra de Representants i, en cas de ser aprovada finalment per les dues cambres i el govern, donaria 180 dies a la xinesa ByteDance, l'empresa propietària de TikTok, per a vendre l'aplicació als EUA.

El projecte de llei sobre TikTok —plataforma que té 170 milions d'usuaris als EUA— va ser introduït pel congressista republicà Mike Gallagher i el demòcrata Tall Krishnamoorthi, que van assegurar en un comunicat que "mentre TikTok siga propietat de ByteDance, controlada pel Partit Comunista de la Xina, presenta una greu amenaça per a la seguretat nacional estatunidenca".

L'expresident Donald Trump (2017-2021) va intentar prohibir TikTok al·ludint al mateix motiu de "l’amenaça per a la seguretat nacional", encara que la mesura va acabar en els tribunals i va ser anul·lada per l'ara president, Joe Biden, sense que entrara en vigor. Durant eixe període de temps ByteDance va estar negociant amb Microsoft per a vendre part de la companyia. 

Trump s'oposa ara a la prohibició de TikTok, mentre que la Casa Blanca ha donat suport a la iniciativa legal per a assegurar que les dades recopilades per la xarxa social als EUA no acaben en mans de la Xina.

També et pot interessar

stats