La UE investiga TikTok per usar algoritmes que poden crear addiccions en els menors

Brussel·les vol garantir la protecció dels més menuts, la transparència publicitària i evitar la difusió dels continguts nocius

Un telefon amb l'aplicació de Tiktok / À Punt NTC

El gegant TikTok podria enfrontar-se a multes multimilionàries per no complir la llei de serveis digitals de la Unió Europea. Brussel·les vol saber fins a quin punt la xarxa utilitza algoritmes que poden crear addiccions en els menors.  

Aquesta plataforma, nascuda el 2017 a la Xina, està disponible en 75 idiomes. Des que va nàixer, ha registrat més de 2.000 milions de descàrregues i és la preferida dels més menuts. Ara també la investiguen per la llei de serveis digitals de la Unió Europea per suposadament vulnerar els drets dels menors.

Brussel·les està disposada a augmentar les multes al gegant TikTok, amb l’objectiu de garantir la protecció dels menors, la transparència publicitària i evitar la difusió dels continguts nocius. “Incrementaran el valor de les sancions fins a un 6% de la facturació anual, i això ja els cou”, apunta el director de l’Escola Marketing and Web, Miguel Florido. 

Perquè des de l'any passat la llei de serveis digitals europea obliga les xarxes a ser més transparents i a demostrar si els algoritmes que usen creen addiccions. L’expert explica que la fórmula és “tremendament addictiva”, que fa que menors arriben a passar tres o quatre hores diàries davant de la xicoteta pantalla. 

Save the Children alerta i en l'últim informe parla de 400 denúncies a la Comunitat Valenciana. I recorda la importància del control també a casa, per evitar que la xarxa es convertisca en una teranyina. 

També et pot interessar

stats