Bombers valencians construeixen a Turquia un campament destinat a l’ensenyament

L'ONG Intervenció, Ajuda i Emergències i la Generalitat donen una segona vida a un hospital de campanya que es va utilitzar durant la pandèmia

Bombers valencians alcen un campament destinat a l’ensenyament en la regió turca devastada pels terratrèmols / À Punt NTC

Han passat 35 dies del terratrémol que va devastar el sud de Turquia i les necessitats que cal cobrir són encara molt diverses. Bombers valencians i altres voluntaris de l'ONG Intervenció, Ajuda i Emergències tornen aquest dissabte després de passar una setmana a l’epicentre de la catàstrofe, on han alçat un campament que es destinarà a l’ensenyament.

La infraestructura que acaben d’instal·lar cobra ara una segona vida, ja que ja es va fer servir en l'hospital de campanya que es va muntar a l’Hospital La Fe de València durant la pandèmia. Aquests envelats donaran servei a una ciutat que ha triplicat la població en acollir milers de refugiats que han fugit de les ciutats devastades. 

Moisés Belloch, president de l’ONG, indica que aquest espai reprendrà “la formació específica de la gent que està preparant l'accés a la universitat” i que estan “jugant-se el futur” en una regió que haurà de fer front a la reconstrucció.

A banda de la instal·lació d’aquest campament, deu bombers valencians i dos gallecs també han estat durant tota una setmana distribuint vint tones d'ajuda humanitària.

Per la seua banda, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha afirmat que, a banda dels deu mòduls enviats per a la construcció d’aquest equipament, la Generalitat “n’enviarà pròximament altres quatre” que han demanat des de Turquia.

També et pot interessar

stats