Berlusconi sacseja la política italiana amb declaracions a favor de Putin i contra la UE

Els ultradretans Giorgia Meloni i Matteo Salvini s’han repartit el Parlament d’Itàlia, deixant fora el tercer soci de coalició

Els ultradretans Giorgia Meloni i Matteo Salvini s’han repartit aquest divendres el Parlament d’Itàlia / À Punt NTC

A Itàlia, Silvio Berlusconi ha sembrat el caos polític. Justament quan el president de la República ha obert la ronda de consultes per a formar el nou govern conservador, s'ha filtrat als mitjans una conversa del líder de Forza Italia, on elogia la figura del líder rus, Vladímir Putin, i culpa el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, d'haver provocat la guerra. A més, Berlusconi ha atacat la Unió Europea i l'OTAN pel suport a Ucraïna.

La guanyadora de les eleccions, la líder d'ultradreta Georgia Meloni, s'ha vist obligada a donar un pas avant i llançar un comunicat per defensar la Unió Europea i l'OTAN, i ha avisat que, qui no hi estiga d'acord, no podrà estar dins del seu govern.

Precisament aquest divendres, els ultradretans Giorgia Meloni i Matteo Salvini s’han repartit el Parlament d’Itàlia, col·locant en la presidència del Senat i de la Cambra de Diputats els candidats respectius. En aquesta negociació han exclòs l'altre soci de coalició, Berlusconi, que s'ha mostrat visiblement enfadat per no estar dins del futur projecte de govern.

També et pot interessar

stats