Avanç mèdic al Japó: una dona rep el primer trasplantament de pulmó del món de donants vius

Una pacient amb greus danys pulmonars per la Covid rep part dels pulmons del seu marit i el seu fill. 

Radiografia pulmonar de la primera pacient del món que ha rebut un trasplantament de pulmó a partir de donants vius
Radiografia pulmonar de la primera pacient del món que ha rebut un trasplantament de pulmó a partir de donants vius / Kyoto University Hospital (Efe)

La medicina torna a assolir una fita històrica, en aquest cas per haver fet amb èxit el primer trasplantament de pulmó de donants vius a una pacient, que el necessitava després dels greus danys pulmonars causats per la Covid-19.

La dona que ha rebut el pulmó havia patit una pneumònia després de contagiar-se de coronavirus a finals de l'any passat. Durant la seua hospitalització per Covid, va tindre respiració assistida perquè els seus pulmons van resultar danyats pel virus, segons van relatar des del centre hospitalari on s’ha dut a terme la intervenció.  

Un equip mèdic de trenta especialistes es va encarregar de l'operació i a hores d’ara la pacient evoluciona favorablement. El marit i el fill d’aquesta pacient li van donar part dels seus pulmons, l’esquerre i el dret, respectivament. S’espera que aquesta dona, que ja ha donat negatiu en Covid i ha estat tres mesos amb respiració assistida, reba l’alta dins de dos mesos i puga fer vida normal en un mes més. 

Anteriorment, en altres països s'havien fet trasplantaments pulmonars a partir de donants amb mort cerebral, però cap de donants vius, segons ha precisat l'hospital nipó on s’ha fet aquesta intervenció.

També et pot interessar

stats