Àustria comença un confinament total que s'allargarà almenys 20 dies

La situació es complica a Europa, que torna a ser l'epicentre de la pandèmia i també de les restriccions, amb protestes contra les mesures en diferents països

Una persona camina al costat d'un restaurant tancat pel confinament a Viena, Àustria
Una persona camina al costat d'un restaurant tancat pel confinament a Viena, Àustria / Lisi Niesner (Reuters)

La situació es complica molt a Europa, que torna a ser l'epicentre de la pandèmia i també de les restriccions. Àustria ha començat aquest dilluns un confinament total que s'allargarà almenys 20 dies. A més, el govern austríac prepara una llei per a fer efectiva la vacunació obligatòria a partir de febrer.

El govern ha imposat un confinament general amb restriccions per a eixir de casa i el tancament dels comerços no essencials i de l'oci, per a reduir el nombre de contagis, amb vora 16.000 diaris en un país de 8,9 milions d'habitants.

El 65,7% de la població d'Àustria té la pauta completa de vacunació, una de les taxes més baixes d'Europa Occidental, al mateix temps que la incidència a set dies està entre les més altes del continent, amb més de 1.000 per cada 100.000 habitants.

A les UCI ja hi ha més de 500 pacients i als hospitals de les dues regions més afectades, Salzburg i l'Alta Àustria, els metges ja han advertit que si no canvia la situació, poden començar a haver de fer cribratges.

I per a eixir del cercle viciós dels confinaments, la coalició de conservadors i ecologistes va decidir imposar la vacunació obligatòria a partir de febrer, encara que es permetran excepcions per qüestions mèdiques.

Manifestacions en contra de les restriccions a Europa

Les noves restriccions que estan imposant els diferents governs a Europa han fet que aquest cap de setmana s'hagen repetit les manifestacions en contra a les principals ciutats. Hi ha hagut manifestacions a Àustria contra el que anomenen "la dictadura del coronavirus" i també mobilitzacions contra les restriccions a la mobilitat a Croàcia o Dinamarca.

Les més importants i violentes han tingut lloc als Països Baixos i Bèlgica. A Brussel·les, 35.000 persones van eixir diumenge al carrer en contra de la implantació del certificat de vacunació. La policia va utilitzar canons d'aigua per a dispersar algunes de les persones que es van manifestar.

Als Països Baixos hi ha hagut 28 persones detingudes en diferents altercats protagonitzats per joves que es van mobilitzar a través de les xarxes socials i que van causar disturbis per tot el país.

El país que es desmarca d'aquest tipus de restriccions és el Regne Unit. El ministre de Sanitat ha assegurat que no s'imposarà la vacunació obligatòria. Allí s'aposta per inocular una tercera dosi de la vacuna a tota la població. A partir d'aquest dilluns poden rebre-la els majors de 40 anys.

També et pot interessar

stats