Valencians a Àustria: "Estem molt malhumorats per tota la gent que no es vacuna"

És el primer país europeu que recupera el confinament general a partir de dilluns

Valencians a Àustria: “Estem molt malhumorats per tota la gent que no es vacuna” / À Punt NTC

Àustria extrema les mesures contra la Covid i és el primer país europeu que recupera el confinament general a partir de dilluns. A més, a partir de febrer, la vacuna serà obligatòria. Aquestes mesures, no exemptes de polèmica, afecten un bon grapat de valencians que viuen o estudien al país austríac.

Al ritme que va el país no hi ha manera de detindre el virus. Ni el confinament per als no vacunats ni l'ús extensiu del certificat Covid han sigut suficients, tal com conta la valenciana Ana Sanz, que fa 24 anys que viu a Àustria. Assegura que hi ha hospitals on els pacients moren en els corredors perquè no tenen prou habitacions on ingressar-los. “Estem molt decebuts i malhumorats per tota la gent que no es vacuna”, manifesta. 

A hores d'ara, Àustria té una taxa de contagis disparada i només el 66% de la població compta amb la pauta completa. Els negacionistes són forts al país i Toni Delgado, un  estudiant erasmus valencià a Viena ho sap ben bé. Explica que viu amb gent que no està vacunada i també comparteix aula amb companys que no han rebut cap dosi. 

Així, el govern austríac ha anunciat que a partir de dilluns que ve hi haurà confinament general durant almenys 20 dies, revisable als 10, i vacunació obligatòria a partir de l'1 de febrer. Ni la universitat ni les escoles tancaran, però sí que ho faran tots els negocis que no siguen essencials. 

També et pot interessar

stats