Multitudinària protesta a Viena contra el confinament i la vacunació obligatòria

Àustria, amb una incidència descontrolada del virus, decretà aquest divendres un confinament d'almenys deu dies des de dilluns

Manifestació contra les mesures per controlar la pandèmia a Viena
Manifestació contra les mesures per a controlar la pandèmia a Viena / Reuters

Al voltant de 40.000 manifestants —segons la policia—, molts sense mascareta i sense mantindre la distància de seguretat, han protestat aquest dissabte a Viena contra el confinament general que comença el dilluns a Àustria i contra la vacunació obligatòria.

La manifestació va ser convocada pel partit ultradretà FPÖ —que ha estimat la participació en 100.000 persones—, encara que el seu líder, Herbert Kickl, no ha assistit perquè està en quarantena després de donar positiu per coronavirus.

"Resistència", "Corona-Fake", "Llibertat" o "A baix amb la coronadictadura" han sigut alguns dels lemes d'una multitud que va confluir des de diferents punts de la ciutat al centre històric de Viena, prop de la seu del govern.

Els manifestants han marxat pels carrers portant banderes d'Àustria, missatges negant l'existència de la malaltia i contra la vacunació i, en general, qualificant les restriccions contra el coronavirus de dictatorials.

Estreles grogues

Tot i que la protesta s'ha desenvolupat de manera pacífica, la policia ha informat d'almenys cinc detencions en incidents aïllats com llançament de botelles i altres objectes als agents. També s'han interposat denúncies per l'ús de simbologia nazi, que a Àustria és un delicte.

Entre els motius d'eixes denúncies —segons el diari Der Standard— es trobava l'ús d'estreles de David amb la paraula "no vacunat" per part d'alguns manifestants.

L'estrela groga era el símbol que els nazis van usar per a marcar als jueus i el fet que certs negacionistes de la pandèmia les usen fa pensar que comparen les mesures contra la Covid amb l'Holocaust.

També s'ha denunciat una persona per una pancarta en la qual es comparava l'actual canceller democratacristià, Alexander Schallenberg, amb Josef Mengele, el metge nazi que va fer experiments amb interns del camp d'extermini d'Auschwitz.

El govern de conservadors i ecologistes que encapçala Schallenberg va anunciar ahir un confinament de 20 dies a partir de dilluns, una decisió que es pren en un moment en què la taxa de contagis a Àustria està entre les més altes del continent, amb més de mil casos per 100.000 habitants en set dies.

A més, per a eixir del "cercle viciós dels confinaments", l'Executiu vol que a partir de febrer del 2022 siga obligatòria la vacuna contra la Covid per a tots els residents al país, on la taxa d'immunització és del 65,7%.

Ibuprofén contra la Covid

El partit ultradretà FPÖ va impulsar la protesta des de les xarxes socials, on Kickl, un antic ministre de l'Interior que ha defensat que el coronavirus es pot tractar amb un desparasitador per a animals, ibuprofén i vitamina C, va encoratjar la protesta per a defensar la "llibertat" i evitar la "dictadura".

El FPÖ, la tercera formació parlamentària d'Àustria amb un 20% d'intenció de vot, s'ha mostrat radicalment en contra de les vacunes i de les restriccions per a evitar contagis.

També et pot interessar

stats