Amazon anuncia 9.000 acomiadaments més, que se sumaran als 18.000 anteriors

La companyia de comerç electrònic és la segona empresa amb més nombre d'empleats als EUA, després dels magatzems Walmart

Amazon crearà 600 llocs de treball fixos a Espanya el 2019
Imatge d'arxiu d'una nau d'Amazon / À Punt NTC

Amazon ha comunicat aquest dilluns als empleats una nova tanda d'acomiadaments, que afectaran 9.000 treballadors "en les pròximes setmanes". Aquestes retallades se sumen a les anunciades prèviament per Amazon que van començar el novembre passat i es van estendre fins a aquest gener, en els quals van acomiadar més de 18.000 empleats pertanyents als equips de maquinària i serveis, recursos humans i venda minorista.

"És una decisió difícil, però creiem que és el millor per a l'empresa a llarg termini", ha afirmat el director general, Andy Jassy, en un missatge que primer ha sigut compartit amb els seus empleats i després en un comunicat.

Jassy ha indicat que les àrees a les quals afectarà aquesta nova retallada seran els serveis web d'Amazon (AWS), solucions de tecnologia i experiència de persones (PXT), el departament de publicitat i el seu canal de streaming Twitch. "Donada la incertesa econòmica en què vivim i la incertesa que existeix en el futur pròxim, hem optat per ser més eficients en els costos i personal", ha explicat Jassy com a justificació per a aquesta decisió.

Amazon, segona empresa de més nombre d'empleats als Estats Units després dels magatzems Walmart, l’any passat tenia 1.540.000 treballadors, una xifra un 4,7% menor que la del 2021.

També et pot interessar

stats