Amazon acomiadarà 18.000 persones, quasi el doble del previst

El gegant del comerç electrònic es prepara per a un creixement més lent en els pròxims mesos després de tancar amb pèrdues els tres primers trimestres del 2022

Personal d'Amazon en un magatzem de la companyia
Personal d'Amazon en un magatzem de la companyia / Sandy Huffaker (Reuters)

Els despatxaments en Amazon seran més dels previstos. El director executiu del gegant del comerç electrònic, Andy Jassy, ha confirmat aquest dimecres en un comunicat que prescindiran de 18.000 persones, una xifra molt més elevada de la que la mateixa companyia estimava en un pla de reestructuració fet públic a final del 2022.

Els acomiadaments, que Amazon comunicarà al personal afectat a partir del 18 de gener, afectaran en gran manera el comerç electrònic i les organitzacions de recursos humans de la companyia, ha precisat Jassy. Encara s'han de presentar certs avisos legals sobre acomiadaments massius i es pagaran indemnitzacions.

La incertesa econòmica és el principal factor que envolta el context en què es mamprén la retallada. El directiu de la tecnològica ha remarcat que la planificació anual ha sigut enguany "més difícil" i que ja han resistit altres dificultats en el passat. Confia que els canvis "ajudaran a perseguir les nostres oportunitats a llarg termini amb una estructura de costos més sòlida".

De cara als pròxims mesos, Amazon s'ha preparat per a un possible creixement més lent, ja que la inflació creixent ha animat les empreses i els consumidors a reduir la despesa i el preu de les accions en borsa s'ha reduït a la meitat el 2022.

Des de novembre, el gegant estatunidenc valora augmentar la tisorada entre la plantilla de treballadors corporatius i tecnològics. Inicialment, la decisió afectaria 10.000 persones, segons va publicar The New York Times, però finalment quasi duplica la previsió. Ja se sap que part dels comiats seran a Europa, així que ara queda per saber com afectaran els centres que Amazon té ubicats a Onda, Paterna, Picassent i València.

Amazon, on treballen vora 1,5 milions de persones, va tancar els primers nou mesos del 2022 amb pèrdues de 2.900 milions d'euros, enfront del benefici de quasi 18.500 milions que va obtindre en el mateix període de l'any anterior.

També et pot interessar

stats