Amazon estudia acomiadar vora 10.000 treballadors

Es tractaria de l’ajust de plantilla més ampli de la història de la companyia

Amazon crearà 600 llocs de treball fixos a Espanya el 2019
Imatge d'arxiu d'una nau d'Amazon / Agències

Amazon planeja acomiadar al voltant de 10.000 treballadors, segons ha informat en primícia aquest dilluns el diari nord-americà The New York Times. Els acomiadaments, que podrien arribar aquesta mateixa setmana, se centrarien en la divisió dedicada a la fabricació d'aparells, com l'assistent de veu Alexa, així com en els departaments de vendes i recursos humans. 

Tal com avança el diari, es tracta de l'ajust de plantilla més ampli de la història de la companyia, fundada en 1994. La xifra representa un 3% dels treballadors fixos d’Amazon i un 1% de la plantilla total, que suma 1,5 milions d'empleats a tot el món, la major part amb contracte temporal. 

L'ajust arriba en un dels moments crítics de càrrega de treball d’Amazon, que comença amb el Black Friday i acaba a Nadal.

A la Comunitat Valenciana, Amazon va iniciar enguany l'activitat en el nou centre logístic que ha instal·lat a Onda.

L'última d'una llarga llista

Si es donen els acomiadaments, Amazon seria l'última companyia a unir-se a la llarga llista de tecnològiques que van optar per acomiadaments massius.

Aquest mes, Meta —companyia matriu de Facebook, Instagram, WhatsApp i Messenger— va anunciar que acomiadarà 11.000 treballadors, el 13% de la plantilla; Elon Musk, l'home més ric del món i el nou propietari de Twitter, va acomiadar la meitat del personal d'una plantilla d'unes 7.500 persones a tot el món.

Mentre que la companyia de lloguer compartit de vehicles amb xofer Lyft va dir que retallaria el 13% dels empleats i Stripe, una plataforma de processament de pagaments, va dir que n'eliminaria el 14%, aproximadament 1.100 llocs de treball.

També et pot interessar

stats