La bambolla digital esclata: Microsoft anuncia l’acomiadament d’11.000 treballadors

Les retallades massives en el sector tecnològic se succeeixen des que va acabar la pandèmia 

Microsoft ha anunciat l’acomiadament d’11.000 treballadors / À Punt NTC

Microsoft ha anunciat l’acomiadament d’11.000 persones, una retallada històrica del 5% de la plantilla. Els acomiadaments massius en el sector tecnològic se succeeixen des que va acabar la pandèmia i, segons els experts, continuaran mentre no acabe la incertesa econòmica i la guerra d'Ucraïna.

La multinacional fundada per Bill Gates se suma a altres grans com Amazon, Meta, Salesforce o Twitter. L'any passat el sector digital va despatxar al voltant de 150.000 persones. "Els comiats venen marcats per la incertesa i els efectes postpandèmia. Empreses com Amazon o Microsoft pensaven que els resultats anaven a ser iguals que en la crisi sanitària i ha esclatat la bambolla", assegura l’expert de Xataka, Javier Lacort. 

La bambolla digital esclata. Segons els experts, les grans companyies contractaren personal amb unes expectatives que no s'han complit. “La contractació s’ha donat sobre un escenari que no s’està complint, i això està provocant acomiadaments per la falta de perfils tecnològics. S’ha invertit massa en captar talent, però si el model actual no funciona, s’ha de retallar plantilla”, explica el professor de la Universitat de València Quique Selma. 

Els experts adverteixen que els consumidors acabaran també pagant per aquesta crisi, ja que molts serveis que ofereixen aquests gegants tecnològics deixaran de ser gratuïts.

També et pot interessar

stats