Meta, propietària de Facebook, prepara acomiadaments massius per a aquesta setmana

El gegant comandat per Mark Zuckerberg anunciarà dimecres un pla d'ajust de personal que podria ser el més gran en una corporació tecnològica fins ara, segons The Wall Street Journal

Logo de Meta
Logo de Meta / Reuters

Meta, l'empresa matriu de la xarxa social Facebook, s'està preparant per a notificar aquesta mateixa setmana despatxaments massius que podrien afectar milers d'empleats i empleades, segons ha avançat The Wall Street Journal. El rotatiu nord-americà recorda que es tracta de la primera reducció àmplia de personal de la companyia en díhuit anys d'història. "S'espera que els acomiadaments afecten molts milers d'empleats i l'anunci de les retallades podria produir-se abans de dimecres", ha assegurat.

A final de setembre, Meta tenia 87.000 treballadors i els responsables de la companyia que dirigeix Mark Zuckerberg ja els han avisat que havien de cancel·lar els viatges no essencials a partir d'aquesta setmana. El pla d'acomiadament arriba just després de la retallada de personal mampresa en Twitter pel magnat Elon Musk, el nou propietari, però sembla que serà menor en termes percentuals. En la xarxa social del pardal blau s'ha fet fora la meitat de la plantilla, unes 3.500 persones. No obstant això, la quantitat d'empleats de Meta que s'espera que perden la feina podria ser la més gran fins ara en una important corporació tecnològica en un any.

The Wall Street Journal recorda que Zuckerberg va dir recentment que "alguns equips creixeran significativament, però la majoria dels altres grups de treball es quedaran igual o es reduiran durant l'any que ve". I assenyala també que Meta, que també és l'empresa matriu d'Instagram, planejava retallar despeses en almenys un 10% en els pròxims mesos, en part mitjançant reduccions de personal.

Com feren altres gegants tecnològics, Meta va fer una onada de contractacions durant la pandèmia a mesura que la vida i els negocis canviaven i es bolcaven en internet. Així, va incorporar més de 27.000 empleats el 2020 i 2021 i 15.344 en els primers nou mesos d'enguany, aproximadament una quarta part d'ells durant el trimestre més recent, agrega el diari. Enguany, les accions de la companyia amb seu a Menlo Park (Califòrnia) s'han enfonsat aproximadament un 70% i actualment registren el preu més baix des del 2016.

Aquest conglomerat estatunidenc de tecnologia i xarxes socials ha patit la deterioració de les tendències macroeconòmiques actuals, però els inversors també s'han espantat per les despeses i les amenaces al negoci principal de xarxes socials de l'empresa, precisa el diari econòmic.

També et pot interessar

stats