Google acomiadarà 12.000 treballadors, el 6,4% de la plantilla

Durant l'any passat, les grans tecnològiques, com ara Twitter o Meta, van retallar més de 150.000 llocs de treball al món

Google
Google / Gil C (Shutterstock)

La companyia estatunidenca Alphabet (Google) ha anunciat aquest divendres que retallarà 12.000 llocs de treball, el 6,4% de tota la plantilla. La multinacional ha explicat que després d'anys d'un creixement "espectacular" s'ha topat amb una "realitat econòmica diferent", com l'actual. Les grans tecnològiques, com Twitter o Meta (Facebook), van acomiadar el 2022 a més de 150.000 empleats en el món.

Per a concretar aquests acomiadaments, Google ja ha enviat un correu electrònic per separat als empleats dels EUA que s'han vist afectats per la reducció de plantilla, segons ha anunciat Suar Pichai, conseller delegat de Google i Alphabet en un comunicat. En altres països, aquest procés de comunicació al personal s'efectuarà amb una mica més de temps per a adaptar-se a les lleis i pràctiques locals.

Els acomiadaments s'han anunciat després d'efectuar una "revisió rigorosa" en totes les àrees i funcions dels productes, amb l'objectiu de reajustar els costos de la companyia i dirigir el talent i el capital cap a les seues prioritats més importants. La companyia ha assegurat que indemnitzarà als empleats de tot el món, d'acord amb les pràctiques locals de cada país.

D'altra banda, la tecnològica ha avançat que s'està preparant per a llançar experiències noves per als usuaris, desenvolupadors i empreses, i ha destacat la intel·ligència artificial com una gran oportunitat per als seus productes.

Google comptava amb una plantilla a la fi de setembre de 2021 de 150.028 persones, enfront de les 186.779 que tenia en la mateixa data de 2022.

El degoteig d'acomiadaments en les tecnològiques es continua succeint en una setmana en la qual Microsoft va anunciar que acomiadarà 10.000 empleats, un poc menys del 5% de la seua plantilla. També Amazon ha començat aquesta setmana a comunicar els 18.000 acomiadaments previstos.

També et pot interessar

stats