Almenys dos morts i set ferits en un tiroteig durant una protesta a Beirut

Els manifestants a Beirut van ser atacats mentre es dirigien al Palau de Justícia per a manifestar-se contra el jutge principal de la investigació de l'explosió del port de Beirut

Protesta a Beirut, aquest dijous
Protesta a Beirut, aquest dijous / Reuters

Almenys dues persones han mort i set han resultat ferides en un tiroteig enmig d'una protesta. L'exèrcit libanés ha explicat aquest dijous que els manifestants a Beirut van ser atacats mentre es dirigien al Palau de Justícia per a manifestar-se contra el jutge principal de la investigació de l'explosió del port de Beirut. Els manifestants demanaven que s'apartara el magistrat.

"Mentre els manifestants es dirigien al Palau de Justícia, els van disparar en l'àrea de Tayounah", ha concretat en un comunicat de l'exèrcit. Els manifestants són partidaris i aliats del poderós grup xiïta Hezbol·là, crítics amb el treball del jutge que investiga l'explosió al recinte portuari de la capital del Líban.

Precisament aquest dijous, el Tribunal Civil de Cassació del Líban va desestimar una demanda presentada per dos parlamentaris sospitosos de negligència contra el jutge que investiga l'explosió d'agost de 2020 a Beirut, fet que permetrà seguir amb la investigació.

Les demandes van ser les últimes en una sèrie d'intents d'apartar Bitar del cas i es van presentar dimarts, coincidint amb sengles convocatòries per a ser interrogats pel jutge, i van obligar a suspendre la investigació de la tragèdia per segona vegada en a penes dues setmanes.

El 4 d'agost de 2020, centenars de tones de nitrat d'amoni emmagatzemades durant sis anys sense custodiar al port de la capital del Líban es van incendiar i poc després van explotar. L'esclat va sentir-se en tot Beirut i els suburbis. Segons estimacions de l'ONU, vora 9.700 edificis van patir danys o van quedar directament convertits en runes. La fatídica explosió en el port de Beirut va causar en agost de 2022 un total de 215 morts a la capital libanesa. L'accident va deixar també 6.500 persones ferides, 300.000 desplaçades i una ciutat totalment destruïda amb danys incalculables en les infraestructures.

També et pot interessar

stats