Almenys dènou morts i trenta ferits en un atemptat suïcida en un centre educatiu de l'Afganistan

L'explosió ha tingut lloc en una aula plena d'estudiants de la minoria xiïta hazara durant un examen per a preparar les proves d'accés a la universitat a Kabul

Imatge d'arxiu de l'Afganistan
Imatge d'arxiu de l'Afganistan / Efe

Almenys dènou persones han mort i altres trenta van resultar ferides aquest divendres després d'un atemptat suïcida a l'interior d'un centre educatiu en l'oest de Kabul, on resideixen principalment membres de l'atacada minoria xiïta hazara.

L'explosió ha tingut lloc a l'interior d'una de les aules durant un examen de pràctica per a preparar les proves d'accés a la universitat, quan el centre educatiu estava abarrotat d'estudiants, segons ha afirmat el portaveu de la Policia de la capital, Khalid Zadran.

L'atac, que ha tingut lloc aquest matí en el barri hazara de Dasht-e-Barchi no ha sigut reivindicat de moment per cap formació o grup terrorista.

El grup jihadista Estat Islàmic va reclamar en el passat nombrosos atemptats a l'Afganistan contra aquesta minoria, a la qual considera apòstata.

Atacs contra la minoria hazara

Almenys cinc persones van resultar ferides, el passat 10 de setembre, en dues explosions en Dasht-e-Barchi, mentre que l'Estat Islàmic va reivindicar l'abril passat un atemptat amb explosius en una mesquita xiïta en el qual van morir dotze persones i altres 34 van resultar ferides en ple ramadà.

Els atacs contra estudiants de la minoria hazara s'han repetit durant els últims anys a l'Afganistan. L'últim, també l'abril passat, va deixar almenys sis morts i 25 ferits.

El maig de 2021 un atemptat contra una escola femenina va deixar 110 morts, majoritàriament xiquetes, i 290 ferits. Abans, un altre atac, l'octubre de 2020, contra un centre educatiu d'aquesta minoria va causar 24 morts i 57 ferits.

També et pot interessar

stats