Almenys 79 morts en els incendis de Grècia

La xifra podria superar el centenar perquè encara queden moltes persones desaparegudes.

Una treballadora dels serveis d'emergència cerca persones desaparegudes a l'interior d'un habitatge en la ciutat de Mati
Una treballadora dels serveis d'emergència cerca persones desaparegudes a l'interior d'un habitatge en la ciutat de Mati / Yannis Kolesidis (Efe)

El portaveu del cos de bombers grecs ha explicat que la xifra de morts en els incendis forestals a Grècia ja ascendeix a 79 tot i que el nombre de víctimes, segons l'alcalde de la ciutat portuària de Rafina, situada a uns 30 quilòmetres d'Atenes, podria superar el centenar perquè han rebut desenes de telefonades de familiars i amics que busquen les persones que estimen. 

Els serveis d'emergència continuen buscant persones desaparegudes enmig d'un paisatge devastat per les flames que també ha deixat 187 ferits, 71 dels quals continuen hospitalitzats, 10 dels quals en estat molt crític. La majoria de les víctimes s'han trobat carbonitzades a casa seua o dins dels cotxes. El foc ha devorat més de 2.500 habitatges i ha causat danys a uns altres 4.000. Es tracta de la pitjor tragèdia natural del país i, precisament per la magnitud de les pèrdues, el govern grec ha declarat 3 dies de dol.

Els bombers continuen lluitant per a extingir alguns fronts que continuen encara actius en diferents zones forestals de la regió de l'Àtica, sobretot a la part occidental, on es van declarar els primers incendis dilluns. En la zona forestal de Gerania, a l'oest de l'Àtica, el foc evoluciona cap a les muntanyes i, en l'extinció, participen 228 bombers amb 114 vehicles, nombrosos voluntaris i tres mitjans aeris. A l'àrea de Rafina, la més devastada, les flames continuen cremant però amb una força menor. 

També et pot interessar

stats