Les autoritats indonèsies rebaixen a 125 els morts pels disturbis a l'estadi de Malang

En un principi havien comptabilitzat 174 víctimes a causa d'aquesta tragèdia, que ja es considera com una de les més mortals en la història del futbol mundial

Els antidisturbis disparen gas lacrimogen durant els aldarulls a l'estadi Kanjuruhan a Malang, Indonèsia / Reuters
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
02 d'octubre 2022 - 09:22 Actualitzat: 03 d'octubre 2022 - 12:25

Les autoritats indonèsies han rectificat, per un error de recompte, la xifra de morts en la tragèdia en un camp de futbol. Ha sigut a l'illa indonèsia de Java aquest dissabte, a conseqüència de l'espiral de violència que ha sorgit després d'un partit, quan els seguidors han saltat al camp perquè el seu equip havia perdut.

En un primer moment les autoritats havien anunciat que havien perdut la vida 174 persones per la invasió al camp i la posterior estampida humana provocada per la resposta policial durant la trobada que disputaven l'Arema FC i el Persebaya Surabaya.

L'excés de morts es deu al fet que alguns cossos han sigut comptats més d'una vegada, ha explicat el cap de la Policia Nacional, el general Listyo Sigit Prabowo. "Segons la verificació de la unitat d'identificació de víctimes de desastres de la Policia i l'oficina de Salut, el nombre de morts és de 125", ha puntualitzat.

El president d'Indonèsia, Joko Widodo, ha donat ordre de suspendre tots els partits de la lliga nacional fins que no s'aclarisca el que ha descrit com una "vertadera tragèdia humanitària", i ha afegit que "això no es pot repetir en el futur" durant una compareixença davant la nació.

Per la seua part, la Federació de Futbol indonèsia (PSSI) ha manifestat que "lamenta les accions dels fanàtics" i ha prohibit a l'equip Arema FC ser amfitrió per la resta de la competició aquesta temporada.

Els fets van ocórrer la nit del dissabte a l'estadi de la ciutat de Malang, a la província de Java Oriental, en un partit en el qual l'equip Arema va ser derrotat 2-3 pel Persebaya Surabaya. En eixe moment començaren els disturbis i la policía va utilitzar gas lacrimògen. A banda del més de centenar de morts han resultat ferides quasi dues-centes persones que es troben en tractament mèdic en diversos hospitals de la regió.

Segons fonts policials, la major part de les morts es van produir a causa de l'estampida dels aficionats, que va fer que desenes de persones s'asfixiaren. L'escalada de violència va començar quan uns 3.000 seguidors de l'equip perdedor van irrompre a la pista i van començar a atacar els jugadors, la qual cosa va desencadenar un dur enfrontament amb les forces de seguretat.

L'ús de gasos lacrimògens per la policia ha sigut criticat per algunes entitats internacionals, com Amnistia Internacional, que ha urgit a les autoritats indonèsies a dur a terme una "investigació ràpida, exhaustiva i independent sobre l'ús de gasos lacrimògens a l'estadi". L'organització va recordar que les normes de seguretat dels estadis de la FIFA prohibeixen el transport o l'ús dels anomenats "gas de control de multituds". La tragèdia ja es considera com una de les més mortals en la història del futbol mundial.

També et pot interessar

stats