Alliberen Ana Baneira, la gallega empresonada a l'Iran en el marc de les protestes contra el règim

Albares ha declarat que “no pararà d’insistir” fins que Santiago Sánchez, un altre espanyol empresonat, siga també alliberat

Manifestació de l'oposició iraniana per a demanar a l'UE que incloga la Guàrdia Revolucionària de l'Iran en la llista d'organitzacions terroristes
Manifestació de l'oposició iraniana per a demanar a la UE que incloga la Guàrdia Revolucionària de l'Iran en la llista d'organitzacions terroristes / Stephabie Lecocq (Efe)

La gallega Ana Baneira, empresonada a l'Iran des de principis de novembre després d'haver sigut detinguda en el marc de les protestes contra el règim, ha sigut alliberada aquest dissabte. La seua arribada a Madrid està prevista per aquest diumenge de vesprada.

La jove activista ha traslladat el seu agraïment en una telefonada al ministre d'Afers Estrangers, José Manuel Albares, per les gestions realitzades per al seu alliberament i ha indicat que es troba en bon estat.

L'arrest de Baneira es va conéixer a principis de novembre durant les protestes que van tindre lloc en tot el país arran de la mort de la jove kurda Masha Amini al setembre. En cap moment han transcendit els motius ni les circumstàncies exactes del seu arrest.

Amb la seua eixida de presó, a l'Iran encara queda detingut un altre ciutadà espanyol, Santiago Sánchez, que va ser arrestat a principis d'octubre quan es dirigia a Qatar per a veure el mundial de futbol després de visitar la tomba d’Amini.

Albares ha declarat que no pararà “d’insistir fins que Santiago siga també alliberat del que és una retenció que no té cap fonament. Hui és un dia molt feliç i la felicitat serà completa quan Santiago siga també alliberat", ha postil·lat.

En aquests mesos, membres del ministeri han mantingut contactes amb les seues contraparts iranianes per a demanar l'alliberament dels dos detinguts i assegurar-se que se'ls garantira un tracte adequat mentre estaven a la presó.

També et pot interessar

stats