Més de 2.500 evacuats de la regió russa de Bélgorod

Rússia ataca Kíiv per sisé dia consecutiu amb més de 30 míssils i drons

Un helicòpter militar enlaira per a dur a terme una missió en el nord d'Ucraïna
Un helicòpter militar enlaira al nord d'Ucraïna / Gleb Garanich (Reuters)

Rússia ataca Kíiv per sisé dia consecutiu amb més de 30 míssils i drons. En tant, s'agreugen cada dia les tensions a la frontera entre Ucraïna i Rússia, on les autoritats locals han denunciat un increment dels bombardejos i posteriorment una incursió de militars ucraïnesos.

El Ministeri de Defensa rus assegura haver rebutjat tres atacs en la localitat de Xebékino i l'escalada del conflicte ha obligat les autoritats russes a iniciar l'evacuació de civils.

El número dels evacuats de  Xebékino, a la regió russa de Bélgorod, fronterera amb Ucraïna, ha ascendit a més de 2.500 persones, segons informa aquest divendres el governador local, Viacheslav Gladkov. El governador rus ha agregat que la nit a la regió va ser "relativament tranquil·la", però sí que s'han registrat alguns bombardejos.

El Ministeri de Defensa rus va assegurar dijous haver rebutjat tres atacs en Xebékino i causar més de 50 baixes en les files ucraïneses. Tres grups de sabotejadors es van endinsar en territori rus amb suport de blindats, però van ser expulsats per l'aviació i l'artilleria russa, que els va perseguir fins a la regió ucraïnesa de Khàrkiv.

Dos grups paramilitars russos que combaten en el bàndol ucraïnés i van protagonitzar a la fi de maig una incursió en territori rus, han confirmat aquest divendres en Telegram que continuen lliurant combats en els voltants de Xebékino.

El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, ha contestat que els atacs a Bélgorod "no influiran de cap manera" en la campanya militar russa.

Rússia ataca Kíiv amb més de 30 míssils i drons

Rússia ha llançat aquesta matinada un nou atac nocturn contra la capital ucraïnesa, el sisé en els últims sis dies, en el qual ha utilitzat més de 30 míssils i drons que van ser abatuts per les defenses aèries ucraïneses, segons ha informat primera hora del divendres l'administració militar de Kíiv.

Continua el terror a Kíiv amb atacs aeris. Els terroristes estan desesperats i ataquen la capital quasi sense parar.

“Continua el terror a Kíiv amb atacs aeris. Els terroristes estan desesperats i ataquen la capital quasi sense parar. En els últims sis dies els raixizms han llançat el sisé atac aeri contra la ciutat”, es llig en el comunicat de l'administració militar, que utilitza el terme amb el qual els ucraïnesos designen als russos que donen suport a la guerra.

Segons el comunicat les defenses aèries ucraïneses han abatut aquesta nit 15 míssils de creuer i 18 drons Shahed.

Rússia ha incrementat des de finals d'abril la intensitat i la freqüència dels seus atacs amb drons i míssils contra la capital ucraïnesa.

Encara que els sistemes defensius occidentals que Ucraïna té desplegats a Kíiv abaten la pràctica totalitat dels projectils, diverses persones han mort en els últims dies a conseqüència de la caiguda de rebles després de les intercepcions.

També et pot interessar

stats