Europa es mostra unida contra l’agressió de Putin

Un total de 44 caps d’estat es fan una foto de família a huit quilòmetres dels dominis prorussos

Foto de família dels 44 caps d'estat, a huit quilòmetres dels dominis prorussos / À Punt NTC

Europa es mostra unida contra l'agressió de Vladímir Putin i es fa una foto de família de 44 cap d’estat a huit quilòmetres de Transnístria, que dona suport a Rússia. És una demostració de la Comunitat Política Europea, que té objectius institucionals, però on s’ha parlat armes i de conflictes militars.

En aquesta cimera, que impulsa el president francés Emmanuel Macron, s'ha parlat del futur d'Europa i no només de la Unió Europea, sinó de països que s’hi volen integrar, com Geòrgia, Moldàvia i Ucraïna. Una espècie de premi de consolació on s'ha discutit de seguretat i equilibris, de Rússia i també d'altres amenaces com la situació a Kosovo, on els mandataris de França i Alemanya s'han reunit amb el primer ministre serbi.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que Granada acollirà la pròxima cimera de la Comunitat Política Europea a l'octubre. Europa es manté ferma, ha dit, "per l'amenaça de la guerra de Putin".

Poc després s'ha reunit amb Zelenski, que li ha agraït l'intent de mediació amb la Xina. Així i tot, el president d'Ucraïna vol més avions F-16 i que arriben tan prompte com siga possible. 

També et pot interessar

stats