Ucraïna castiga les regions frontereres russes mentre el Kremlin torna a atacar Kíiv

L'alcalde de la capital ucraïnesa, Vitali Klitxkó, ha declarat que la ciutat ha sigut atacada amb drons o míssils en dèsset ocasions al maig

Imatges de la clínica de Kíev bombardejada per Rússia, on han mort dues dones i una xiqueta de nou anys
Imatges de la clínica de Kíiv bombardejada per Rússia, on han mort dues dones i una xiqueta de nou anys / Servei de premsa d'emergència d'Ucraïna

Rússia ha bombardejat Kíiv amb míssils durant la matinada d'aquest dijous. En l’atac han mort tres persones: una xiqueta de nou anys, sa mare de 34 i una altra dona de 33. Les víctimes estaven en una clínica infantil i no han pogut acudir al refugi del centre perquè estava tancat. L'alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkó, ha declarat que la ciutat ha sigut atacada amb drons o míssils en dèsset ocasions al maig i ha avançat l'inici d'investigacions en contra de la direcció de la clínica, per no haver obert el refugi durant l'atac.

A més de la clínica, han patit danys dues escoles, una comissaria de Policia i diversos edificis en tres districtes de la ciutat.

Mentrestant Ucraïna ha atacat diverses regions frontereres russes, que han forçat a evacuar diverses localitats i a obrir un centre de refugiats amb capacitat per a un miler de persones, que a hores d’ara acull un centenar de civils desplaçats. Les autoritats locals han denunciat un increment dels bombardejos i després, una incursió de militars ucraïnesos.

“Les formacions terroristes ucraïneses, compostes per dues companyies motoritzades reforçades amb tancs, van intentar penetrar en territori rus prop de la localitat de Nóvaia Talvojanka i el lloc de control Xebékino", segons la defensa russa, que ha assegurat haver repel·lit aquestes unitats i haver ocasionat “baixes considerables” en les seues files.

Dos grups paramilitars russos que combaten en el bàndol ucraïnés van protagonitzar a la fi de maig una incursió en territori rus, suposadament des de Bélgorod i han reafirmat la intenció “d'alliberar tot Rússia de Bélgorod a Vladivostok".

El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, ha assegurat que els atacs “no influiran de cap manera” en la campanya militar russa. Peskov ha assenyalat que el president rus, Vladímir Putin, rep constantment informació tant dels militars com de les autoritats civils sobre la situació a la regió de Bélgorod.

També et pot interessar

stats