Tres morts, entre ells un xiquet d'onze anys, en un atac rus amb míssils contra Kíiv

Zelenski arriba a Moldàvia per a reunir-se amb uns cinquanta líders europeus en la segona cimera de la Comunitat Política Europea, mentre que Oslo acull la reunió dels ministres d'Afers Exteriors de l'OTAN 

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, es dona la mà amb la presidenta de Moldàvia, Maia Sandu, durant una reunió de la Comunitat Política Europea a Bulboaca
El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, es dona la mà amb la presidenta de Moldàvia, Maia Sandu, durant una reunió de la Comunitat Política Europea a Bulboaca / Vladislav Culiomza (Reuters)

Rússia ha llançat aquesta nit un nou atac aeri sobre la capital d'Ucraïna que ha provocat, almenys, tres víctimes mortals, entre ells un xiquet d'onze anys. Moscou està bombardejant la capital ucraïnesa des del passat cap de setmana de forma sistemàtica amb drons i míssils.

El bombardeig s'ha produït al voltant de les tres de la matinada i, a més, ha ferit una desena de persones. La informació l'ha facilitada l'alcalde de Kíiv, Vitali Klitschko, a través del seu compte de Telegram.

Al mateix temps, Rússia està patint atacs amb drons dins del seu territori, fins i tot a Moscou, que atribueix a l'exèrcit ucraïnés. L'últim s'ha produït a la regió russa de Krasnodar, prop de la península de Crimea, on un dron ha provocat un incendi en una refineria.

Zelenski arriba a Moldàvia per a reunir-se amb uns cinquanta líders europeus

D'altra banda, el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha arribat aquest dijous a Bulboaca (Moldàvia), on es reunirà amb una cinquantena de líders del continent europeu durant la segona cimera de la Comunitat Política Europea.

El de hui serà el seu la segona gran trobada internacional en poques setmanes, després d'haver participat en la reunió del G7 a Hiroshima (Japó).

Reunió dels ministres d'Afers Exteriors de l'OTAN a Oslo

Mentrestant, l'OTAN continua donant suport a Ucraïna, però es resisteix a consolidar un lligam més estret. Les autoritats ucraïneses han manifestat, en repetides ocasions, el seu desig d'integrar-se en l'Aliança.

Serà un dels assumptes que estarà damunt de la taula dels ministres d'Afers Exteriors de l'organització, que es reuneixen aquest dijous a Oslo. Kíiv ha demanat un full de ruta per a l'adhesió en la cimera de juliol.

L'OTAN no ha accedit a la petició ucraïnesa d'adhesió per la via ràpida, ja que països com els Estats Units o Alemanya temen que això puga provocar una escalada de tensió amb Rússia que desemboque en una guerra oberta.

Els EUA anuncia un nou paquet de 300 milions de dòlars d'ajuda militar

Els Estats Units ha anunciat aquest dimecres un nou paquet d'ajuda militar per a Ucraïna, d'uns 300 milions de dòlars, amb municions per a drons i per a sistemes de defensa antiaèria, com els Patriot.

Segons un comunicat del Pentàgon, el nou paquet inclou també míssils antiaeris Stinger, municions per als Sistemes de Coets d'Artilleria d'Alta Mobilitat (Himars, en anglés), que són de llarg abast, i equips per a desminatge, entre altres.

Des del començament de la invasió russa d'Ucraïna el 24 de febrer de 2022, els EUA ha destinat més de 37.600 milions de dòlars en assistència militar a Ucraïna.

També et pot interessar

stats