Més de 1.200 morts pel terratrémol i el tsunami a Indonèsia
Les autoritats reconeixen que els equips de rescat encara no han pogut arribar a totes les zones afectades.
Les autoritats indonèsies han elevat a 1.234 la xifra de víctimes mortals que va causar el terratrémol de magnitud 7,5 i el posterior tsunami que divendres van colpejar l'illa de Cèlebes.
El coronel Muhammad Thohir, de l'exèrcit indonesi, ha explicat als mitjans que els equips de rescat tenen problemes per a arribar a algunes zones: "Hi ha alguns llocs als quals no podem arribar, però no molts. A Donggala, per exemple, hi ha alguns districtes on hem d'enviar subministraments en helicòpter", ha explicat. Thohir ha indicat que els subministraments de gasolina i aigua potable estan arribant a l'illa, encara que són insuficients per a les necessitats de desenes de milers d'afectats que ho han perdut tot.
El militar indonesi ha afirmat que altres prioritats són fer arribar menjar a les persones que més ho necessiten, soterrar els cadàvers en les fosses comunes i garantir la seguretat de l'aeroport, al qual es preveu que arriben vols comercials en les pròximes hores.
Fins al moment, unes 153 víctimes mortals han sigut soterrades en fosses comunes per a evitar possibles epidèmies per la descomposició dels cossos, mentre que es tem que hi puga haver centenars de morts davall de la runa i del fang generat per les solsides.
El portaveu de l'agència de gestió de desastres, Sutopo Purwo Nugroho, ha informat en Twitter que almenys deu camions cisterna subministren gasolina en Palu sota custòdia policial. "La comunitat està recollint el combustible a les estacions amb llandes i botelles", ha detallat el portaveu.
34 xiquets morts en un campament
Els equips de rescat d'Indonèsia han recuperat els cadàvers de 34 xiquets soterrats pel fang a la zona de l’illa de Cèlebes. A més, segons la portaveu de Creu Roja d’Indonèsia, Aulia Arriani, hi ha almenys 86 desapareguts.
Els xiquets, d'entre 13 i 15 anys, van ser sorpresos per un al·luvió de fang mentre participaven en un campament d'estudi de la Bíblia en la regència de Sigi, una zona muntanyosa situada al sud de Palu.
Els xiquets, tots ells membres de la mateixa església, es trobaven lluny de la muntanya quan la zona va ser sacsejada pel sisme, però van ser engolits per la llengua de terra que va sepultar el camp uns quinze minuts més tard.