Xixona espera vendre més de 29.000 tones de torró en la pròxima Fira de Nadal

Vora 3.000 persones treballen en l’elaboració d’aquest dolç i vaticinen una bona temporada

Xixona es prepara per a la Fira de Nadal, amb dolços i torró / À Punt NTC

A Xixona, a l’Alacantí, l'olor de torró ho impregna tot. Estan en plena campanya i a les quaranta empreses torroneres que hi ha al poble treballen contrarellotge per produir el torró que menjarem a Nadal. Són optimistes, i es preveu que la d'enguany siga una bona campanya i que la Fira de Nadal del municipi supere les 29.000 tones que es comercialitzaren l'any passat.

Ara les empreses torroneres tripliquen la plantilla. Els obradors tracten cada pastilla de torró com si foren joies, de manera totalment artesanal i dirigides als paladars més exigents. 

Més enllà de l'ampli ventall de sabors, el d'Alacant i el de Xixona són els més demanats i concentren el 70% de la producció. En aquest últim es produeix el 60% del torró tradicional de tot Espanya. Pràcticament, la meitat del poble, 3.000 persones, està fabricant torró.

El principal mercat és Espanya, seguida dels països llatinoamericans. Això no obstant, la tendència en el consum de productes que continguen fruits secs ha obert el torró a nous mercats: cada vegada és més sol·licitat en països àrabs i asiàtics.

També et pot interessar

stats