Ximo Puig es reuneix amb els agents socials per donar resposta a la crisi derivada de la invasió d'Ucraïna

Els efectes de la vaga del transport, l’increment dels preus del carburant i la guerra d’Ucraïna han canviat el tauler econòmic valencià

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en reunió amb els agents socials
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en reunió amb els agents socials / Rober Solsona

El president de la Generalitat, Ximo Puig, es reuneix aquest dimarts amb els agents socials per tractar la resposta econòmica i social davant de la invasió d’Ucraïna. L’aïllament d’aquest país per la guerra ha tingut conseqüències directes sobre l’economia valenciana, que importa una gran quantitat de productes d’aquesta regió, com són els cereals, l'oli i l'argila. A aquesta situació s’ha sumat l’increment del preu del gas i dels carburants, que afecta negocis i distribuïdors.

També es comencen a notar els efectes de la vaga del transport, que va començar fa nou dies i que ha posat en risc nombrosos sectors econòmics. Si bé la patronal valenciana va assegurar que no hi hauria problemes de desabastiment, espais com Mercavalència han vist el volum de negoci reduït fins a un 80%. 

En la reunió amb el cap del Consell, convocada a les 9:30 hores, s’espera la presència de la secretària general de CCOO PV, Ana García; del secretari general de la UGT-PV, Ismael Sáez; i del president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, Salvador Navarro. Així mateix, hi assistiran el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; i el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

També et pot interessar

stats