Els supermercats limiten la venda d'oli de gira-sol per la compra massiva

Una quarta part de les importacions d'oli de gira-sol a Espanya provenen d'Ucraïna, segons l'ICEX

aceite
Els supermercats limiten la venda d'oli de gira-sol per por al desproveïment / Susana Argudo
05 de març 2022 - 11:32

Supermercats com Mercadona, Makro o Eroski han començat a restringir la venda d'oli de gira-sol per por a arribar a una situació de desproveïment. La guerra a Ucraïna ha posat en alerta la indústria alimentària per por que el país envaït pare la producció d'oli de gira-sol, ja que és un dels principals proveïdors d'Espanya.

La compra per client s'ha restringit de manera diferent en cada cadena de supermercats. Així, Mercadona ha posat un límit de cinc litres per persona. En À Punt hem volgut fer una compra online en Consum, i hem trobat que només podíem adquirir una botella d'oli de gira-sol.

Els supermercats limiten la venda d'oli de gira-sol per por al desproveïment
Els supermercats limiten la venda d'oli de gira-sol per por al desproveïment / Susana Argudo

Aquesta mesura és per evitar que la clientela faça grans compres d'aquest producte. De fet, l'Associació Espanyola de Distribuïdors, Autoserveis i Supermercats (Asedas) ja ha detectat ''un comportament atípic del consumidor en les últimes hores" en referència a l'oli de gira-sol.

No obstant això, Adesas assegura que ''la situació afecta un nombre molt concret d'articles relacionats amb l'oli de gira-sol" i, a més, que ''existeixen alternatives a aquest producte". Per altra banda, han volgut fer una crida a la tranquil·litat, ja que ''la cadena alimentària espanyola té la capacitat suficient per a proveir el mercat d'aquests productes".

Cal tindre en compte la importància de l'oli de gira-sol per a l'hostaleria, ja que és molt usat pel preu més econòmic, en comparació amb l'oli d'oliva.

També et pot interessar

stats