Els xicotets transportistes demanen reestructurar el sector perquè treballen "per sota de cost"

Eulalio Pulido, d'Asotraport, afirma que volen que el govern negocie directament amb ells, ja que els grans carregadors "són els que marquen els preus i no els representen"

La plataforma de transportistes de mercaderies que va convocar l'atur del sector es manifesta a Madrid perquè el govern "visualitze a les milers de famílies" que representen
La plataforma de transportistes que va convocar l'atur es manifesta aquest divendres a Madrid / Fernando Alvarado (Efe)

La Plataforma per a la Defensa del Transport de Mercaderies manté les aturades convocades i es manifesta aquest divendres a Madrid a pesar de l'acord del govern i el Comité Nacional del Transport, que inclou una rebaixa de 20 cèntims per litre en el combustible fins al 30 de juny. Asseguren que el comité no els representa i rebutgen qualsevol acord si no està present la seua associació, que és "la que representa els camioners autònoms i les xicotetes empreses".

Eulalio Pulido, membre de l'associació valenciana Asotraport, que estan secundant la parada, ha assegurat a Les notícies del matí que el problema no és únicament l'augment del preu del gasoil, sinó una reestructuració del sector, ja que "estem treballant per sota del preu de cost".

El membre d'Asotraport assegura que l'atur no l'estan fent per la pujada del gasoil, sinó perquè estan duent a terme la seua activitat en un sector "desestructurat totalment i volem que les coses canvien".

"No pot ser que les mateixes persones que ens estableixen els preus sense cap dret per part nostra per a reclamar o opinar sobre els preus, siguen també els qui estan negociant amb el govern", denuncia. Assegura que l'acord del gasoil amb el govern és "pa per a hui i fam per a demà".

"Per això estarem parats fins que ens escolten i es faça una reforma i una reestructuració del sector on estem representats i parlem de preus perquè el problema està en els preus i han tornat a deixar agafar la paella pel mànec als grans carregadors que són els que ens estan dient que ens ajuden". "No ens han d'ajudar, sinó seure amb nosaltres i posar uns preus adequats perquè puguem fer la nostra activitat".

"No ens han d'ajudar, sinó asseure's amb nosaltres i posar uns preus adequats perquè puguem realitzar la nostra activitat"

Segons ha afegit Pulido, l'acord pal·lia la pujada del gasoil "però no estem parats per això". "El preu del viatge és on nosaltres volem posar l'accent perquè és on a nosaltres ens condemnen a estar treballant per sota de cost".

El membre d'Asotraport ha criticat l'actitud del govern del president socialista Pedro Sánchez que "ha tractat de demonitzar-nos i tirar-nos la ciutadania damunt". Pulido ha incidit que el seu objectiu "no és fotre a ningú, sinó fer-nos escoltar i fem un atur perquè no podem treballar".

També et pot interessar

stats